Două unități administrativ-teritoriale și-ar putea da mâna în vederea înființării unui centru de agrement pe Cheile Carașului.
Păstrăvăria aflată pe teritoriul unității administrativ-teritoriale Carașova nu mai este funcțională de ani buni. Conștient de potențialul turistic al comunei, primarul Petru Bogdan își dorește redeschiderea păstrăvăriei și amenajarea în zonă a unui centru de agrement. La prima vedere, lucrurile par a fi simple, totul ținând de finanțarea necesare pentru realizarea obiectivului propus. În realitate, situația este ceva mai complicată, având în vedere că păstrăvăria aparține Regiei Naționale a Pădurilor (ROMSILVA). „Din păcate, Regia Națională a Pădurilor nu a făcut prea multe pentru păstrăvărie, așa că ea s-a degradat tot mai mult, de la un an la altul. Întrucât clădirile sunt ale ROMSILVA, am cerut reprezentanților acestei instituții să ne spună dacă doresc să ne-o vândă nouă, având în vedere că terenurile de sub ea, de 2,2 hectare, sunt ale Primăriei Carașova. Ne dorim să redeschidem păstrăvăria și să amenajăm și o zonă de agrement acolo, pentru că peisajul este de vis, iar comuna noastră are potențial turistic.”, ne-a declarat primarul comunei Carașova.
Petru Bogdan mai spune că a purtat discuții pe acest subiect și cu primarul Reșiței, Ioan Popa, care s-a arătat interesat de o asociere între cele două UAT-uri, în vederea înființării unei zonei de agrement în imediata apropiere a păstrăvăriei. „Când am înființat Ocolul Silvic Banatul Montan, dumnealui a venit cu propunerea de a face acest centru de agrement, printr-o asociere, noi având terenul. Însă până nu ajungem la un numitor comun cu cei de la ROMSILVA, nu putem face nimic. Vom înainta o adresă comună către Direcția Silvică Caraș-Severin, iar dacă reprezentanții instituției sunt dispuși să ne dea păstrăvăria, vom solicita efectuarea unui raport de evaluare pentru acest obiectiv.”, a concluzionat Bogdan.