Primăria Caransebeș „vânează” fonduri noi pentru spital!

spital caransebes
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Un proiect de 8,5 milioane de lei a fost depus de municipalitatea de pe Timiș și Sebeș, pe Programul Național de Redresare și Reziliență, pentru unitatea sanitară din oraș.

După ce mai multe secții ale spitalului de pe Timiș și Sebeș au fost dotate anul acesta cu aparatură medicală în valoare de 40 de milioane de lei, grație unui proiect european accesat de primărie pentru unitatea medicală, municipalitatea își dorește investiții similare și pentru ambulatoriul integrat.

În acest context, echipa primarului Felix Borcean a depus, zilele trecute, un proiect pe Programul Național de Redresare și Reziliență, în vederea atragerii de noi fonduri pentru spitalul din oraș. Concret, este vorba despre un proiect în valoare de 8,5 milioane de lei, prin care se dorește înlocuirea aparaturii vechi și depășite din punct de vedere tehnic din cele 16 cabinete medicale care funcționează în regim de ambulatoriu și care au contracte încheiate cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

„A fost depus un nou proiect pentru spital, pentru dotarea cu echipamente și aparatură medicală a ambulatoriului integrat. Suntem încrezători că vom reuși să prindem finanțare, pentru că tot ce s-a depus în ultimii ani ni s-a aprobat. Nu ne-a fost respins niciun proiect. Dorința noastră este să creștem calitatea serviciilor medicale și să accesăm cât mai multe fonduri europene nerambursabile, pentru că, în general, astfel de dotări sunt scumpe și e greu să faci achiziții de zeci de milioane de lei din bugetul local.”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.