Primăria Caransebeș șterge din penalitățile rău-platnicilor! Se mulțumește cu ceva mai mult de jumătate!

Consilierii locali au aplicat și la Caransebeș, printr-o Hotărâre de Consiliu Local, Ordonanța Guvernului privind instituirea facilităților fiscale pentru contribuabilii care se află în dificultate financiară.

Astfel, persoanele fizice, juridice și companiile care nu și-au plătit taxele și impozitele datorate statului vor scăpa de o parte din acestea, după ce Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență de scutire de la plata penalităților pentru datoriile acumulate până la 31 decembrie 2018. Ordonanța spune că în cazul companiilor cu datorii sub 1 milion de lei vor fi anulate penalitățile și dobânzile dacă obligațiile bugetare principale sunt achitate până la 30 noiembrie 2019.

Este o măsură bună pentru administrația locală pentru că ne-a rostogolit cu aceste datorii. Un datornic important al oricărei comunități va fi avantajat, dar avantajul va fi și de partea noastră, pentru că i se creează o facilitate să nu plătească penalitățile, ci doar suma. Oricum e bine pentru ambele părți, este o măsură socială care cred că anumite guvernări orientate către dreapta au luat astfel de decizii în istorie, sunt ca niște guri de oxigen oferite datornicilor, dar am serioase îndoieli că vor veni la buget sumele datorate.”, ne-a menționat primarul Felix Borcean.

În urma acestei hotărâri, dacă marii datornici se vor înghesui să-și plătească datoriile, la bugetul Primăriei Caransebeș se pot colecta 4 milioane de lei. Penalitățile înregistrate în prezent sunt de 3 milioane de lei.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/