Primăria Băuțar accesează PNRR-ul pentru dotarea unităților de învățământ

primaria comunei bautar

Uniunea Europeană pune la dispoziția unităților administrativ-teritoriale din România fonduri pentru dotarea școlilor și grădinițelor. Banii pentru astfel de investiții pot fi accesați de primării prin PNRR. La un astfel de proiect lucrează și comuna Băuțar.

Primăria Băuțar face demersuri pentru dotarea și echiparea unităților de învățământ cu mobilier școlar și echipamente IT. La nivelul comunei există patru unități de învățământ, pentru o populație școlară de 170 de copii. Pentru dotarea celor patru școli, cu tot cu grădinițe, ar fi nevoie de aproximativ 600.000 de lei, spun reprezentanții administrației locale.

celtic transilvania 1000x100px

„Vom depune un proiect pe Componenta C15 din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale pentru unitățile de învățământ preuniversitare de stat și a unităților conexe. Aici intră Școala Gimnazială Băuțar și unitățile arondate acesteia, adică Școala Primară Băuțar cu grădinița, Școala primară Cornișor și grădiniță și Școala primară Bucova cu grădiniță. Pentru fiecare unitate, dotările o să fie împărțire conform listei de nevoi întocmită de cadrele didactice. Pentru noi această axă de finanțare este extraordinară, pentru că școlile noastre nu sunt dotate cu mobilier nou. Valoarea cererii de finanțare este de 660.000 de lei. Ne află în ultima fază de avizare a documentației la Inspectoratul Școlar Județean, urmând ca în perioada imediată să încărcăm și cererea de finanțare pe PNRR.”, ne-a declarat primarul comunei Băuțar, Romeo Silviu Răduță.