Muzeul reșițean a urcat în ultimul tren al fondurilor europene

muzeul banatului montan resita

Muzeul Banatului Montan este o instituție norocoasă. Va beneficia de prima renovare din istorie datorită unui proiect cu fonduri europene, o șansă de neratat.

Muzeul Banatului din Reșița va fi renovat energetic printr-un proiect cu o valoare de 10,4 milioane de lei, bani obținuți din Planul Național de Redresare și Reziliență. Accesarea banilor a fost mai simplă pentru Consiliul Județean, în condițiile în care primele documentații erau deja pregătite din 2018.

„Avem deja DALI. A fost o condiție, pentru că a fost un DALI întocmit în 2018 pe un SUERD care n-a mai mers la finanțare și atunci a fost mai simplu să actualizăm DALI-ul, expertiza și auditul energetic. Am primit și noi contractele de finanțare. Urmează să trimitem către finanțator DALI-ul și să trecem la etapa următoare de proiect tehnic care este asumată de Consiliul Județean, în parteneriat cu muzeul. Lucrările se vor întinde pe 24 de luni, va fi un șantier și acolo, așa cum vor fi și pe celelalte clădiri care sunt aprobate și care vor fi aprobate. Sperăm să accesăm cât mai mult pentru că eu cred că este ultimul tren pe fonduri europene și trebuie să profităm puțin de fondurile de pe PNRR.”, a explicat Cristina Mocanu, șef Serviciu Proiecte în cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

CITEȘTE ȘI: Peste 10 milioane pentru prima renovare a muzeului din Reșița

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/