De astăzi, administrația publică a renunțat oficial la vechiul sediu, iar tot aparatul administrativ s-a mutat în clădirea fostului Combinat Minier, reabilitat complet.
Pentru Primăria Anina, evenimentul a fost unul cu totul special, întrucât de câțiva ani instituția depune eforturi pentru reducerea birocrației, un exemplu elocvent în acest sens fiind proiectul derulat anul trecut, prin care s-au cooptat gratuit doi experți germani. Concomitent cu această inițiativă, din 2012, administrația Românu a început să recupereze mai multe clădiri și terenuri de la lichidatori sau noii proprietari.
„Clădirea pe care o dăm în folosință astăzi a fost renovată și amenajată special pentru a putea găzdui birourile și ghișeele administrației locale în condiții europene, așa cum este prevăzut în Strategia de Dezvoltare Locală. Aceasta a fost achiziționată de la domnul Mihai Crăiniceanu, la același preț pe care a obținut-o dânsul de la lichidator, iar pentru această facilitate îi mulțumim”, a declarat primarul Gheorghe Românu, cu prilejul inaugurării.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157661670145506″]
Clădirea a valorat 180.000 de lei și va fi achitată în rate pe parcursul a doi ani. Alți 150.000 de lei au fost folosiți pentru reabilitare. Potrivit edilului-șef, cetățenii vor beneficia de centralizarea ghișeelor, condiții moderne și timpi reduși de așteptare pentru rezolvarea problemelor, locuri moderne de parcare și acces la grupuri sanitare decente.
Decizia de a-și schimba sediul a pornit de la faptul că vechea clădire nu mai corespundea cerințelor actuale și, în plus, era degradată. Pentru că este monument național, va intra în reabilitare completă prin bani europeni.
Primăria Anina are 71 de angajați, dintre care 20 desfășoară muncă la birou.