Niciun leu în plus pentru gunoaiele din Reșița!

Ceea ce părea a fi o problemă fără rezolvare la un moment dat este pe cale să se soluționeze destul de simplu, fără costuri suplimentare!

 

Întârzierea finalizării deponeului ecologic de la Lupac care va deservi întreg județul și imposibilitatea ADI Intercom Deșeuri de a contracta alt operator după ce contractul cu asocierea de firme Green Ecobauer Reșița – SC Salprest Rampa Cluj a ajuns la scadență și nu a mai putut fi prelungit le-au generat temeri administrațiilor locale că vor rămâne cu munți de gunoaie sub nasul cetățenilor sau că, în cel mai fericit caz, vor plăti începând cu 1 decembrie sume cu 50 de procente mai mari decât în prezent. Mare tam-tam s-a făcut și la Reșița, însă viceprimarul cu atribuții de primar Ioan Crina susține că lucrurile sunt aproape rezolvate.

„Am delegat serviciul de gestionare a deșeurilor până când e gata deponeul ecologic la ADI Intercom. E o întreagă discuție, de câteva luni. Am primit o scrisoare potrivit căreia de la 1 decembrie ei nu vor fi în stare să gestioneze activitatea și ne-au spus că fiecare UAT trebuie să se descurce cum poate. Noi am făcut ceea ce era de făcut, am luat o hotărâre în comitetul local de urgență. Urmează să încheiem noi direct contractele pentru a gestiona activitatea asta până în iunie anul viitor, când se va finaliza deponeul. Cel mai probabil, vom lucra cu firma care are acolo utilajele. Firma are o mică problemă vizavi de licență, că e o licență temporară. Pentru o licență definitivă au nevoie de un contract. Practic, au nevoie de contractul cu noi”, a precizat Crina.

Vicele care a preluat atribuțiile lui Stepanescu odată cu demisia acestuia a mai spus că negocierile s-au purtat în așa fel încât costurile pentru depozitarea și transportul deșeurilor la unul din deponeurile autorizate să nu depășească valorile actuale. „Am purtat niște discuții preliminare, prețul nu crește, sunt de acord cu asta. Singura condiție pe care am pus-o a fost să nu crească prețul”, a declarat Ioan Crina.