Peste 300.000 de turiști din toată România ajung să calce anual pragul comunei Coronini (Caraș-Severin) atât pentru specialitățile gastronomice de aici, cât mai ales pentru peisajul feeric al Dunării și al minunățiilor caracteristice zonei. Cu toate acestea, numărul limitat al locurilor de cazare reprezintă un mare dezavantaj în fidelizarea vizitatorilor.
Coronini – locul în care peștele proaspăt din Dunăre, elementul de bază al nenumăratelor rețete culinare, ispitește papilele gustative ale oricărui turist mai ceva ca mărul din Grădina Edenului, în care obiectivele turistice: Peștera Gaura cu Muscă, Peștera Fereastra Chindiei, Cetatea Ladislau, satul de cehi, invită la cultură și cunoaștere – pare să întâmpine o problemă atunci când vine vorba de cazarea vizitatorilor, cele cinci pensiuni din comuna condusă de Boboescu fiind insuficiente pentru a face față cererilor, mai ales în plin sezon.
În privința acordării de terenuri din partea administrației publice locale celor care vor să construiască în comună pentru potențarea turismului, edilul Ilie Boboescu atrage atenția că „vatra satului este foarte limitată și nu avem terenuri de concesionat. Sunt doar terenurile oamenilor pe care aceștia nu vor să le înstrăineze, întrucât, cel mai probabil, se gândesc să le lase moștenire copiilor, nepoților”.
Cu toate acestea, edilului-șef i-a venit o idee extrem de valoroasă care ar putea revoluționa turismul în comuna pe care o conduce și care ar aduce beneficii atât locului, cât și localnicilor din Coronini: „Eu le-am propus oamenilor din comună, care au case frumoase, cu etaj, să se orienteze înspre amenajarea câtorva camere pentru turiști. Lucrurile ar fi altfel dacă această idee ar fi pusă în aplicare pentru că, vă spun, odată ce proiectul cetății Ladislau va fi gata, vor veni foarte mulți turiști și noi nu suntem pregătiți pentru a-i caza”.
Fidelizarea turiștilor a devenit o problemă de importanță majoră pentru Boboescu, întrucât edilul e conștient că turismul nu poate fi făcut „cu o singură pensiune sau două sau trei. Cu cât sunt mai multe, cu atât e mai bine pentru că turiștii vin, însă dacă nu au unde să doarmă, pleacă și nu se mai întorc”, a mai precizat șeful administrației publice locale din Clisura Dunării pentru expressdebanat.ro.