Primar de mahala! Francisc Boldea spune despre contracandidatul său că urinează pe gură și că oltenii vor să acapareze Lugojul

Afectat de criticile aduse de către ziarele locale, care reflectă situația existentă în Lugoj, reclamată în special de cititori, primarul Francisc Boldea a ales să răspundă printr-un mesaj violent și suburban pe propria pagină de Facebook.

Cu un limbaj de interlop mai degrabă, decât de profesor inginer, fără a contrazice ceea ce jurnaliștii semnalează, Boldea abundă în expresii subliminale conform cărora oamenii politici și jurnaliștii „urinează pe gură”, „oltenii vor să pună laba pe oraș” și alte câteva elucubrații de gen.

Postarea primarului de Lugoj a depășit cu mult limitele bunului-simț, acesta acuzând nefondat că un grup de lugojeni, cu origini oltenești, vor să pună mâna pe oraș și să îl transforme „într-un târgușor oltenesc cu rogojini și paie”.

Din păcate pentru PSD, astfel de personaje nu fac decât să confirme declinul unui partid care a dominat Lugojul în ultimii ani și care are acum un lider depășit din toate punctele de vedere, o copie la indigo a fostului președinte Liviu Dragnea.

„Aflat în izolator dl. Buciu Claudiu urinează pe gură împotriva administrației locale. Fie direct fie indirect prin slugile sale oltenești, I. Moldovan și C. Ghinea. Dacă adaug la aceasta și faptul că Buciu Claudiu este oltean după mamă, după nevastă, după socri, constatăm că la Lugoj încearcă să se pună laba pe oraș și să transforme Lugojul nostru drag într-un târgușor oltenesc cu rogojini și paie, iar pe străzi să cânte «ila – ila», nu doina bănățeană. Aceștia au acaparat ziarul de suflet al profesorului bănățean J.C. Drăgan și astăzi ziarul a devenit o trompetă care cântă doine oltenești contra lugojenilor. De doi ani de zile, primarul Lugojului nu are dreptul să își spună un punct de vedere sau un drept la replică în această relicvă a unui ziar de prestigiu… Numai un prost nu își dă seama că ceva îi unește pe cei trei. Nici Buciu, nici Moldovan, nici C. Ghinea nu au muncit niciodată, doar i-au reclamat și au scris despre alții. Nu au făcut ceva în viața lor. Toți trăiesc prin minciuni debitate în ziar. Nu au construit nimic, nu au condus nimic și pe nimeni și astăzi vor să pună laba și amprenta oltenească pe un oraș bănățean. Toți suntem prieteni cu oltenii și cu străinii, trăim în condiții excelente. Îi primim ca oaspeți și îi primim la piață, dar este timpul ca cei trei care urinează pe gură prin jigniri la adresa unei administrații aleasă democratic să se oprească”, scrie primarul Lugojului.

Este clar că un astfel de limbaj nu are ce căuta în Primăria Lugoj nici măcar la portar, dar acesta este stilul promovat de către primarul pesedist al Lugojului. Păcat de oamenii valoroși și cu mai multă minte, pe care acest partid i-a dat la Lugoj. Edilul orașului a reușit să devină dintr-un primar bun, un politician de cea mai joasă speță, care nu știe că în această funcție ar trebuie să accepte criticile, și nu să le vadă ca jigniri și să înceapă să jignească.