Blocați în neputință! Coșmarul traficului din jurul pieței din Lugoj va continua cel puțin încă două luni

Traficul greoi din jurul pieţei agroalimentare din Lugoj, cauzat de interminabilele lucrări de refacere a carosabilului de pe Splaiul Morilor, va continua şi în sezonul de vară.

Nici lugojenii care își fac cumpărăturile din piaţă sau magazinele învecinate, dar nici comercianţii care aduc legume, fructe, lactate, produse şi obiecte pentru uz gospodăresc nu vor scăpa prea curând de hârtoapele şi praful din jurul pieţei.

Proiectul, început spre sfârșitul anului 2018, ar fi trebuit să fie finalizat anul trecut, conform promisiunilor administraţiei locale. În ultimele luni lucrările s-au făcut în pas de melc, ba a venit pandemia, ba s-au făcut unele intervenţii la canalizarea de pe Siretului, astfel că drumul de lângă piaţă şi de la intrarea principală a rămas în continuare neasfaltat. De mai multe luni, nu se poate circula nici pe strada Siretului şi nici pe Splaiul George Coșbuc, începând de la podul de fier.

„Se execută lucrări la canalizarea de pe strada Siretului şi când acestea vor fi gata se poate trece şi la asfaltare. A fost pregătit pentru asfaltare şi Splaiul Coșbuc. A mai rămas de asfaltat drumul de lângă piaţă şi intersecţia din faţa pieţei. Sperăm ca în două luni de zile lucrările să se apropie de finalizare”, a spus Cristian Galescu, viceprimarul Lugojului.

Până în prezent s-a asfaltat platoul parcării de lângă autogară, s-a deschis un nou drum între digul de apărare şi bazar şi s-a asfaltat Splaiul Morilor între piaţă şi autogară. Încă de la primele asfaltări de anul trecut au apărut reclamaţii la partea de execuţie. Mai mulţi lugojeni s-au plâns că le sunt inundate imobilele şi curţile cu apa de ploaie, care nu se scurge corespunzător către gurile de canal. Sesizarea a fost prezentată şi în cadrul şedinţelor de consiliul local, dar problema a rămas nerezolvată. Probabil, autorităţile mizează pe trecerea timpului și pe faptul că oamenii se vor obișnui cu acest inconvenient și nu vor mai cere soluții de rezolvare a problemei.