Primarul Buziașului, întâlnire cu membrii executivului. Se vor aloca fonduri pentru mai multe proiecte

Sorin Munteanu, primarul Buziașului, s-a întâlnit la București cu mai mulți membri ai executivului, inclusiv cu premierul Ludovic Orban. Buziașul și localitățile anexe vor beneficia de fonduri pentru mai multe proiecte de interes: „Vești excelente de la București! Mergem cu încredere înainte!”

Gaz la Bucova și Silagiu!

În acest sens, Primăria spune că a fost depusă documentația pentru extinderea rețelei de gaz la Bacova și urmează să se procedeze la fel și în cazul Silagiului.

Aquaparc regional, bază sportivă, bani pentru reabilitarea liceului și canalizării Silagiu

Într-o postare pe Facebook, Primăria Buziaș spune că s-a lansat licitația pentru baza sportivă a localității. Compania Națională de Investiții a anunțat acest demers, după ce obiectivul se afla pe lista-sinteză. Cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației s-a discutat despre finanțarea liceului de la Buziaș și despre canalizarea de la Silagiu, primindu-se asigurări că până la sfârșitul anului vor fi alocate toate fondurile necesare pentru reabilitări. Din cele 29 de miliarde de lei, Primăria spune că s-au alocat deja 11 miliarde de lei necesare investițiilor. Tot din discuții s-a stabilit că Buziașul va avea un aquaparc regional realizat din fonduri europene, obiectiv realizabil până 2027. Până în 2021 trebuie finalizate studiul de fezabilitate și proiectul tehnic.

Bloc de locuințe ANL pentru tineri!

Buziașul va avea locuințe ANL. Agenția Națională de Locuințe va primi un teren pentru a construi blocul de apartamente pentru tineri sub 35 de ani, dar care vor avea spații și pentru specialiști în domeniul educației și în cel al sănătății. Tot în acest context, Primăria ar urma să preia de la Ministerul Apărării Naționale blocul de garsoniere al Garnizoanei Militare din Buziaș, pentru ca apoi cei de la ANL să reabiliteze locuințele prin fonduri. Este vorba de 32 de garsoniere și de două apartamente.