Primar cu o mână de voturi! Cinci candidați, toți cu șanse!

Pentru Primăria Băile Herculane este din nou, la fel ca acum patru ani, bătălia cea mai mare. În niciun alt oraș din Caraș-Severin nu intră în competiția electorală atât de mulți candidați cu șanse reale la fotoliul de primar!

Dacă Reșița este singurul oraș din județ în care numele primarului următorilor patru ani se cunoaște cu certitudine dinainte, la Băile Herculane e absolut imposibil de dat un pronostic la această oră. Sunt deja cinci candidați anunțați oficial, patru dintre ei fiind cotați cu șanse aproximativ egale, dar nici al cincilea nu e ieșit din calcule.

Cristian Miclău, actualul primar, candidează pentru un nou mandat din partea PNL. A fost o reală surpriză în urmă cu patru ani, dar o dezamăgire în timpul mandatului. Ca atare, a scăzut mult, foarte mult în preferințele electoratului, iar asta nu face altceva decât să crească șansele contracandidaților. PSD mizează pe Gheorghe Orza, un om de afaceri, care rămâne candidatul social-democraților în ciuda schimbărilor de la nivelul filialei județene sau al alianței electorale PSD – Pro România – ALDE. Fostul primar Nicușor Vasilescu intră în competiție din partea Pro România. Și-a demonstrat în instanță nevinovăția, el pierzându-și mandatul de primar din cauza unui dosar penal soluționat cu achitare, astfel că are toate șansele să revină acolo de unde a plecat dintr-o gravă eroare. Mariana Molnar este președintele Asociației de Turism Băile Herculane, a fost consilier local și este principalul „vinovat” pentru că, astăzi, Cristian Miclău e primarul orașului. Se poate spune că Mariana Molnar l-a făcut primar pe Miclău prin voturile pe care i le-a adus acestuia, un anonim la momentul 2016. Acum, trebuie să le strângă chiar pentru ea!

Dan Trapșa va fi candidatul USR – PLUS și va avea la rândul său un cuvânt greu de spus. La Herculane sunt votanți puțini, iar în condițiile în care sunt atâția candidați, fiecare cu șansa lui, e limpede că viitorul primar va fi ales cu doar o mână de voturi!