Prima plecare din stația Renk a noului tramvai: ianuarie 2023

tramvai resita 1

Turcii de la Durmazlar au finalizat primul tramvai pentru Reșița. Garnitura urmează să sosească în oraș în luna ianuarie, dată până la care va fi finalizat și tronsonul dintre Kaufland și Intim.

O delegație din cadrul Primăriei Reșița s-a deplasat săptămâna trecută la Istanbul pentru a vedea cum arată primul tramvai fabricat de compania Durmazlar. Din staff-ul care a făcut deplasare în Turcia a făcut parte și administratorul public al orașului, Claudiu Kiss, alături de Grațian Dobre, directorul Serviciului de Proiecte Europene, precum și directorul TUR Reșița, Dănuț Jurubescu.

Cei trei au avut, așadar, ocazia nu doar să vadă ce a ieșit din mâinile turcilor, ci să se și plimbe cu tramvaiul fabricat pentru reșițeni de compania Durmazlar, iar primele impresii au fost pe măsura așteptărilor, susține administratorul public al orașului.

„Vă spun sincer că am avut destul de puține obiecții legate de tramvaiul pe care l-am văzut și cu care am și călătorit în incinta fabricii. Sunt puține lucruri care ar trebui remediate, din punctul meu de vedere. Tramvaiul este la un standard corect, cred că este realizat foarte solid. Am văzut și liniile de producție, felul cum se realizează sudurile, am văzut și partea de șasiu. Cred că este solid, iar producătorii au acordat destul de multă atenție la detalii. Un tramvai frumos, galben cu gri. Primele patru unități vor avea această culoare, pentru că sunt deja în lucru cu componentele comandate, după care cele care vor urma vor fi gri cu verde. În total vom avea 13 tramvaie. Tramvaiul va avea 32 de scaune, cu rampă electrică pentru persoanele cu handicap, mascată la nivel peronului, cu locuri pentru cărucioare și bagaje, și sistem de supraveghere video în dotare. Tapiseriile sunt, de asemenea, gri cu pete galbene. Încercăm și pentru unitățile care vor fi gri cu verde schimbarea tapiseriei scaunelor. Unitatea are cabine la ambele capete, tramvaiul putând fi condus și dintr-o parte și din cealaltă, și, de asemenea, este prevăzută cu uși și pe-o parte și pe cealaltă. E un tramvai frumos, chiar mi-a plăcut!”, a declarat pentru expressdebanat.ro, Claudiu Kiss.

tramvai resita 3

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Administratorul public al orașului ne-a asigurat că primul tramvai va fi livrat la Reșița în ianuarie, când va fi testat pe tronsonul Kaufland – Intim, urmând ca omologarea să se facă, treptat, până în primăvară.

„Omologarea este un proces de mai lungă durată. Una este livrarea acestor echipamente, și alta este omologarea. Omologarea presupune mai multe documente din partea AFER, probe care se fac cu acest tramvai, un număr de 500 de ore de funcționare fără pasageri. Deci, acest lucru se va face treptat, până în primăvară, iar calendarul de livrare este cam o unitate pe lună, în primele trei luni, după care câte două unități/lună. În ianuarie va fi livrat la Reșița primul tramvai și va fi testat pe șine, pe tronsonul Kaufland – Intim care va fi finalizat până atunci.”, a adăugat Kiss.

tramvai resita 2

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/