Prima oră după naștere chiar poate deveni magică! Momente emoționante în sala de nașteri a Spitalului Județean de Urgență Reșița!

Impactul este surprinzător din toate punctele de vedere! Programul care unește mama și copilul încă din primele momente după naștere marchează și emoționează proaspetele mămici. „Ora Magică” este o procedură nouă ce se dorește a fi implementată și la nivelul Spitalului Județean din Reșița.

Personalul medical din cadrul secției Neonatologie dorește să se implice cât mai mult în îmbunătățirea relației mamă-bebeluș. În zilele de 5 și 6 februarie, la Spitalul Județean de Urgență Reșița, s-a derulat Programul „Magia Maternității”, implementat la nivel național de Asociația ProMAMA. Programul a fost accesat cu succes în toamna anului trecut de maternitatea unității. Acesta presupune alinierea protocoalelor de îngrijire a nou-născutului sănătos la recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și constă în două zile de training teoretic și practic pentru personalul medical din cadrul secțiilor Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie. Temele abordate pe parcursul celor două zile de curs au privit programul „Ora Magică”, alăptarea, nevoile cuplului mamă-copil în perioada imediată postpartum.

„Ora Magică” presupune așezarea nou-născutului venit la termen și sănătos la pieptul mamei imediat după naștere și lăsat acolo în contact neîntrerupt pentru o oră. Promotorii acestei proceduri susțin că metoda aduce beneficii nu doar nou-născutului, ci și mamei. „Nou-născuții așezați imediat pe pielea mamei își reglează temperatura corpului și ritmul cardiac, au risc scăzut de hipoglicemie, plâng mai puțin și inițiază precoce și cu succes alăptarea. Pentru mame, procedura scade riscul de hemoragie postpartum, frison, crește eficiența în lactație și scade nivelul de stres matern.”, precizează Sorana Mureșan, specialist procedură „Ora Magică”.

Personalul medical din cadrul secției Neonatologie dorește creșterea numărului de nou-născuți alimentați exclusiv la sân. „Deși suntem o maternitate mică, personalul medical dorește să se implice cât mai mult în îmbunătățirea relației mamă-nou-născut, creșterea numărului de nou-născuți alimentați exclusiv la sân și scăderea ratei abandonului.”, a declarat medicul specialist în cadrul secției Neonatologie, Alina Ursaciuc.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/