La trei luni de la implementarea noului sistem informatic la Spitalul din Caransebeș arhiva rămâne sigilată

Sistemul informatic pe care managerul Adrian Cican s-a grăbit să-l schimbe încă din primele zile ale sale la conducerea Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș nu dă randament și îngreunează munca registratorilor.

Afirmația aparține medicului specialist Aida Bâldea, care vorbește strict despre Compartimentul de Primiri Urgențe, unde lucrează de mai bine de 25 de ani și unde s-a lovit de mai multe probleme cu toate sisteme pe care aproape fiecare conducere nouă a spitalului a dorit să le tot schimbe.

Dacă vine un pacient cu o boală gravă cronică, dar nu numai, înainte să-i administrez un tratament, pe vechiul Sistem Hipocrate puteam să văd un istoric al pacientului, de câte ori a mai trecut prin Urgențe cu aceeași boală, ce alergii are, absolut tot, cu actualul sistem nu avem nicio o arhivă. Mai mult datele care trebuie introduse sunt multe, cu multe căsuțele care trebuie bifate și se pierde timp prețios mai ales acum când în Urgențe vin și pacienții din fosta Policlinică care poate au nevoie de un pansament, dar înregistrarea se face la fel pentru fiecare, chiar dacă nu toți vor fi internați.”, ne precizează dr. Aida Bâldea.

Și exemple sunt o sumedenie: înregistrarea unui pacient în urma unui accident de circulație care nu are actele de identitate la el și pentru care se face internarea pe baza unui număr generat de calculator; dacă la sistemul vechi când veneau aparținătorii cu cartea de identitate se rectifica în sistem fișa pentru că altfel pacientul nu putea fi externat, la actualul sistem nu este posibil și atunci trebuie sunat la un informatician dat de firma nouă, care să modifice în sistem; plus multe astfel de cazuri.

Supărarea medicului de pe Compartimentul Urgențe vine de la faptul că cei care lucrează în fiecare zi cu acest sistem nu au fost întrebați de manager dacă sunt mulțumiți de rezultatele celui anterior, acesta fiind cel care a decis pentru toți schimbarea firmei.

publicitate ziar expresb 1000x100

CITEȘTE ȘI:

Adrian Cican reduce cheltuielile la spitalul din Caransebeș… prin investiții

La trei luni distanță, managerul Cican recunoaște că arhiva sistemului informatic încă nu este actualizată, pentru că firma veche a pus sigiliul pe sistem la aflarea veștii rezilierii contractului, dar că situația se va remedia. Cu toate acestea, Adrian Cican spune că din partea medicului Aida Bâldea este rea-voință și deja o cataloghează ca fiind din grupul infracțional al medicului Gheorghe Borcean.