Prima mare petrecere a anului. Restaurantele din Timișoara pregătesc Revelionul sârbesc!

Bănățenii se pot considera norocoși, deoarece multitudinea etniilor din regiunea noastră face ca în multe familii Crăciunul, Paștele, dar și Revelionul să se sărbătorească de două ori pe an. Chiar dacă nu ai un sârb sau un creștin pravoslavnic în familie, dacă nu te-ai „săturat” de Revelionul „clasic”, ai ocazia să petreci din nou, în curând, la Revelionul sârbesc, organizat în câteva locații din Timișoara.

Petrecerea va fi într-o seară de luni, în seara de 13 ianuarie. Așa cum e tradiția, cu siguranță vor fi sparte pahare și se va dansa cu foc și patimă. Firește, muzica live va fi sufletul petrecerii pentru cei care sărbătoresc trecerea dintre ani pe rit vechi. La Berăria 700 vor concerta la Revelionul sârbesc orchestra Lazar Acimovic, cu soliștii Dragana Gorunovic, Belin Dusan și Milan Djordjev. Meniul cuprinde aperitiv, cu o gamă largă de preparate, la gustare caldă se servește terină de șalău cu praz, broccoli cu usturoi și fulgi de migdale, sos butter lemon, iar la felul principal, petrecăreții primesc pulpă de rață la cuptor, ceafă de porc în sos de vin roșu, cartofi gratinați și salată de murături asortate. Nu va lipsi nici desertul, mai precis, un candy bar, dar nici gama largă de băuturi. Prețul este de 300 de lei de persoană.

Revelion sârbesc organizează și cei de la Valery, în locația de la Moșnița. Și aici veți avea ocazia să ascultați muzică live, cântată de Ana Bekuta și Formația Nenad Stankovic. Meniul va începe cu o selecție de aperitive, după care se va trece la felul intermediar, rol de piept de pui cu cașcaval învelit în bacon cu sos veloute, orez sârbesc și mix de salată verde. Urmează sărmăluțele cu mămăliguță, bacon, smântână și ardei iute, iar apoi, mesenii vor primi ceafă de porc la cuptor cu sos de hribi, cartofi aurii și salată de varză roșie. La desert se va servi tort aniversar, iar gama de băuturi este una largă și pe toate gusturile. Prețul de persoană este de 290 de lei.

Firește, nici restaurantele cu patroni din țara vecină nu se lasă mai prejos. Revelionul sârbesc este organizat și la Restaurant Karađorđe. Aici vor întreține atmosfera tamburașii din Serbia, iar prețul de persoană este de 150 de lei. De asemenea, ca în fiecare an, și cei de la Lloyd organizează petrecerea dintre 13 și 14 ianuarie.