Prima întâlnire între primarul ales al Timișoarei și prefectul de Timiș. Când va fi învestit în funcție Dominic Fritz?

Primarul ales al Timișoarei, Dominic Fritz, s-a întâlnit, în această dimineață, cu prefectul județului Timiș, Liliana Oneț. Discuțiile au vizat procedura de învestitură în funcție.

Dominic Fritz va fi învestit primar al orașului de pe Bega după ce Judecătoria Timișoara va valida mandatele câștigătorilor în alegeri.

Articolul 149 din Codul administrativ prevede că mandatul primarului declarat ales este validat în termen de 20 de zile de la data desfășurării alegerilor de către judecătoria în a cărei rază teritorială se află circumscripția electorală pentru care au avut loc alegeri, în procedură necontencioasă. Validarea se realizează la judecătorie, după depunerea raportului detaliat al veniturilor și cheltuielilor electorale, potrivit legii privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale, prin încheiere pronunțată în camera de consiliu, fără a fi aplicabilă procedura de regularizare a cererii”.

Primarul depune jurământul în prima ședință în care se constituie consiliul local sau în fața judecătorului delegat, în camera de consiliu, în cazul în care prima ședință privind ceremonia de constituire a consiliului local nu are loc în termen de 60 de zile de la data alegerilor.

Potrivit art. 114 din Codul administrativ, mandatele consilierilor locali declarați aleși sunt validate în cel mult 25 de zile de la data desfășurării alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale de judecătoria în a cărei rază teritorială se află circumscripția electorală pentru care au avut loc alegeri (…).”

Articolul 14 din același act normativ prevede constituirea consiliului local în cel mult 60 de zile de la data desfășurării alegerilor. După validarea mandatelor, consilierii locali depun jurământul în cadrul unei ceremonii de constituire.  

Alte subiecte abordate de noul primar și prefectul de Timiș

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Fritz și Oneț au discutat și despre efectele pandemiei de coronavirus în Timișoara și județ, despre numărul locurilor disponibile în cele trei spitale din subordinea primăriei.

„Un alt subiect s-a referit la Societatea Colterm și datoriile pe care aceasta le are, în contextul în care se apropie sezonul rece și este absolut necesar ca timișorenii să beneficieze de agent termic pentru încălzire și apă caldă menajeră. A fost abordată și situația Pădurii Verzi, care a fost atribuită, recent, prin Hotărâre de Guvern Primăriei Timișoara, context în care prefectul județului Timiș a cerut ca protejarea acesteia să devină o prioritate a municipalității”, a transmis Prefectura Timiș.

CITEȘTE ȘI:

Dominic Fritz vs Nicolae Robu: 49.191 – 27.596 voturi

Cine sunt cei care îi vor reprezenta pe timișoreni în următorii patru ani?

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/