Prima etapă din retur, a doua victorie a sezonului. ACS Poli a câștigat la scor de neprezentare cu SSC Farul

ACS Poli s-a impus categoric, cu 3-0, în meciul cu SSC Farul, din prima etapă a returului și, totodată, ultimul de pe teren propriu din acest an al alb-violeților. Au marcat Golda, Drăghici și Stere, după un joc în care bănățenii nu au mai ratat. Farul, în schimb, rămâne cu victoria de la malul mării din prima rundă, deoarece în Banat a pierdut cu toate cele trei timișorene.

Poliștii au intrat tare în meci, cu un șut pe lângă buturi al lui Golda și altă minge trimisă tot alături de poartă de Drăghici. Farul, în replică, a avut o centrare a lui Fotescu, respinsă de Smaranda. În minutul 15, Dorin Codrea a fost lovit în plex cu piciorul de Zamfir și a căzut după ce inițial se ridicase. Jucătorul Timișoarei a fost dus în ambulanță, iar ulterior, starea lui a  devenit stabilă. Zamfir a fost înlocuit de staff, după care dobrogenii au avut un șut al lui Alexandru Grigoraș, care a șters bara. Bîrnoi a avut un șut bun, dar care s-a dus pe lângă poartă, și a oferit centrare de gol din minutul 32, pentru Golda, care a marcat cu capul din careu. Peste trei minute, după o ratare a lui Stere, Drăghici a marcat din 5 metri pentru 2-0, după un corner. Până la pauză, Farul a rata două ocazii, prin Fotescu și Păun.

În repriza a doua, Farul a avut posesia și a atacat constant la poarta timișorenilor, care au mai scăpat însă pe contraatac. Tudorică a avut un șut care s-a dus puțin pe lângă buturi, iar o execuție a lui Georgian Păun a fost respinsă în bară de Smaranda. Stere l-a pus și el în dificultate pe portarul Mihai Popa, care a respins tot în bară, dar constănţenii au scăpat cu fața curată. După o ciocnire, portarul Smaranda și Alexandru Grigoraț au necesitat înlocuirea. Ratările constănțenilor au continuat cu șutul lui Fotescu pe lângă buturi din 3 metri, pentru ca apoi, Jallow să nu ajungă la o centrare a lui Păun. În minutul 85, Golda a scăpat pe contraatac și i-a centrat lui Stere, care a înscris cu o super-execuție, din foarfecă. Ivanov a băgat mingea în poarta Timișoarei, dar nu a fost autogol, deoarece Moise era în ofsaid, iar în prelungiri, Bîrnoi a mai avut un șut pe lângă buturi.

ACS Poli Timișoara: Smaranda (min 68 M. Contra ) – Motreanu, Ivanov, Melinte, D. Filip – Golda, Haruţ, D. Codrea (min 19 Dav. Pop), Bîrnoi – Stere (min 91 Bocşan ), Oct. Drăghici

SSC Farul Constanța: Mih. Popa – Doumbia, Roumadi, Sabangeanu, M. Tudorică – Zamfir (min 17 R. Licu ), M. Fotescu, G. Păun (min 77 M. Dumitraşcu ), Al. Grigoraş (min 59 Iani) – Nic. Moise, Jallow

Călin Cojocaru spune că victoria a venit firesc, după un progres în evoluții. „Băieții merită felicitări, au avut o atitudine extraordinară. Am jucat, zic eu, poate cel mai bun joc de când sunt eu. Era normal, venim după două meciuri bune, chiar dacă nu am câștigat. Am reușit o victorie fără gol primit, al doilea meci din acest sezon. Sunt foarte mulțumit. Băieții merită toate felicitările. Cum am spus și în trecut, băieții se pregătesc din ce în ce mai bine. Arată că sunt o echipă, o familie, iar acest lucru, cel mai important, se vede pe teren. Nu vreau să spun că-mi pare rău sau nu. Așteptăm meciul de la Brăila. Nu s-a terminat campionatul. Trebuie să câștigăm și meciul acela. Băieții nu sunt jucători de ultimul loc. Dar, încetul cu încetul, o să formăm o echipă, o familie. Ne vom pregăti bine și rezultatele cu siguranță vor apărea”, a precizat antrenorul Timișoarei.

Petre Grigoraș a constat că, într-adevăr, Timișoara nu îi priește. „Felicităm gazdele pentru victorie. O victorie meritată, muncită. Din păcate, se adeverește că chiar nu îmi priește deloc Timișoara. Am venit de o săptămână aici, s-au făcut niște eforturi, am venit pentru cele două jocuri. Din păcate, plecăm cu tolba goală. Ne așteptam să fie un meci greu, dar am făcut prea multe greșeli. A fost și neșansa, noi am dat-o de vreo două ori prin bară. Ei au reușit să înscrie. Poate, dacă reușeam să marcăm și noi, se mai echilibra. Dar prea mult greșeli. Lucrul acesta ne-a costat mult de tot. Știam stilul de joc al Timișoarei din ultima perioadă, că se vor baza pe mingi lungi și fazele fixe. I-am și atenționat din punctul acesta de vedere. Dar treuie să recunosc că nu mă așteptam să pierdem 3-0 sub nicio formă. Niciodată nu mă așteptam. Dacă mi-ar fi spus cineva, nu aș fi putut să-l cred vreodată. Parcă e puțin prea dur scorul, dar victoria a meritată și trebuie să dăm Cezarului ce e al Cezarului. Nu ne-am ridicat la înălțimea așteptărilor. Se pare că am bătut drumul degeaba. Nu am luat șase, am luat patru”, a precizat antrenorul Farului.

ACS Poli va juca ultimul meci din 2018 sâmbăta viitoare, la Brăila.