Prima creșă după 40 de ani! Noua construcție va fi gata în 2023!

interior design of a kindergarten classroom

Primăria Municipiului Lugoj a anunțat că a obținut finanțarea pentru ridicarea unei noi creșe în oraș. Startul lucrărilor de construcție ar urma să se dea în prima jumătate a anului viitor.

Noul edificiu este util pentru rezolvarea deficitului de locuri disponibile în sistemul de creșe administrat de Direcția de Asistență Socială Comunitară. La Lugoj nu s-a mai construit o creșă de 40 de ani.

„Am fost anunțați că proiectul nostru pentru prima creșă nouă, după multe decenii, a primit aprobare de finanțare și va intra în perioada următoare la licitație. Proiectul ne va ajuta să putem prelua toate solicitările din municipiu, în momentul de față capacitatea noastră nefiind suficientă. Viitoarea creșă va fi un concept modern, amenajat pe 2.400 m.p, cu toate dotările necesare. În proiect sunt prevăzute o bucătărie, o spălătorie, o sală de mese, centrală proprie. Finanțarea aprobată se ridică la 4,5 milioane de euro, iar numărul total de locuri pentru copii va de fi de 110. Primăria va avea o contribuție proprie la acest proiect, pe partea de execuție a racordurilor la utilități: apă, canalizare, alimentare cu gaz și energie electrică. Faza de licitație și evaluare a ofertelor ar trebui să se finalizeze până la anul în martie, după care sperăm să înceapă lucrările cât mai rapid, pentru că termenul de execuție este sub doi ani. Spre sfârșitul lui 2023 are trebui să facem recepția”, a explicat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

1000x100 casa brutarului

Creșa va fi amplasată pe strada Gheorghe Doja, vizavi de spital, în spatele fostului pavilion TBC, unde Primăria deține un teren de 8.500 de m.p., pe care au început deja lucrările de curățare a vegetației și degajarea unor anexe, care nu mai sunt folosite. În prezent capacitatea de preluare în creșe este de 79 de locuri, cererea fiind de 128 de dosare. Grupele de creșă sunt repartizate în patru locații: grădinița PP 5 din Micro III, grădinița PP4 din Micro I, grădinița de pe strada Buziașului, din cartierul J.C. Drăgan și grădinița de pe Caransebeșului.