Prima campanie de sterilizare a patrupedelor din acest an, un real succes la Moldova Nouă

Locuitorii orașului de la malul Dunării își arată tot mai mult deschiderea în privința campaniilor de sterilizare, semn că reducerea abandonului patrupedelor, ca urmare a înmulțirii acestora, începe să intre pe un făgaș normal.

Săptămâna aceasta, marți, 19 mai, cetățenii din Moldova Nouă și-au arătat atât deschiderea, cât și colaborarea în cadrul primei campanii de sterilizare gratuită din acest an a câinilor și pisicilor, o acțiune demarată de primăria Moldova Nouă, în parteneriat cu medicul Darius Terheș, Asociația A.L.M.A. și ONG-ul SUSY UTZINGER STIFTUNG.

Referitor la cifra îmbucurătoare a animalelor sterilizate: 55 (31 de pisici și 24 de câini), Monica Izvănariu, președintele Asociației A.L.M.A. a explicat:

„Având în vedere că am fost nevoiți să amânăm campaniile din cauza restricțiilor impuse, aceasta fiind prima campanie pe acest an, oamenii au fost foarte receptivi și au așteptat cu nerăbdare campania de sterilizari. Nu am putut programa decât o singură zi, din cauza programului încărcat al medicului, dar pentru o zi, numărul de 55 de animale sterilizate e mai mult decât îmbucurător. Noi, prin Asociația A.L.M.A. , oferim în paralel și posibilitatea de sterilizare la cabinetul medicului Melania Gruița, în comuna Sichevița, dacă deținătorii animalelor sunt dispuși să se deplaseze până acolo și dacă nu au posibilitatea financiară de a le plăti”.

Următoarea campanie de sterilizări la Moldova Nouă, cu medicul Darius Terheș, va avea loc luna viitoare, data exactă nefiind încă stabilită. Cu toate acestea, în cazul sterilizărilor de urgență, în special în cazul animalelor gestante, pentru a preveni nașterea altor pui nedoriți și implicit a abandonului, Monica Izvănariu îi îndeamnă pe oameni să nu ezite să o contacteze.