FOTO. Asfaltarea parcărilor din Moldova Nouă continuă: „Urmează şi alte investiţii, însă toate ţin de ritmul încasărilor la bugetul local”

La începutul acestei săptămâni, una dintre cele trei parcări anunțate că vor trece printr-un amplu proces de reparații a beneficiat de asfalt proaspăt. Primarul Torma anunță că are în plan și alte investiții, toate urmând să cunoască materializarea în funcție de sumele de care va dispune administrația publică locală de la Dunăre.

Reabilitarea primelor trei parcări din cartierul Orașul Nou pare să se desfășoare cu rapiditate. În cursul zilei de luni, 18 mai, primul obiectiv a fost deja bifat (asfaltarea parcării din zona blocurilor 24A-2-3, acolo unde a început şi aplicarea marcajelor), parcarea din zona blocului 3A este şi ea în proporţie de peste 90% finalizată, iar în scurt timp prin acelaşi proces va trece şi parcarea din zona Centrului de Afaceri, fapt care va contribui atât la descongestionarea circulației pietonale, cât și a celei rutiere din zona blocurilor.

„Am gestionat bugetul local într-o formă care să ne permită să facem și investiții. Ne-au revenit destul de mulți bani din proiectele europene și i-am putut utiliza spre dezvoltare. Totodată, anul acesta, sumele venite de la nivel național au fost ceva mai consistente comparativ cu ultimii ani, fapt care ne-a permis să includem aceste investiții. Noi avem mult mai multe investiții în plan din bugetul local. Ce-i drept, odată cu pandemia, încasările la bugetul local au fost puțin date peste cap, dar ne-am putut asuma investițiile. Urmează și alte parcări, blocul 34, dar toate țin de încasările pe care le vom avea”, a explicat primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Faptul că nu au fost impedimente în privinţa lucrărilor executate se datorează și oamenilor care se ocupă de materializarea investițiilor, dincolo de identificarea sumelor necesare: „Noi lucrăm cu o companie serioasă care are o experiență nu doar la nivel național, ci și la nivel internațional raportat la alți constructori care au lucrat în țară sau în județul nostru”, a mai ținut să precizeze șeful administrației publice locale de la malul Dunării.

banner maxagro