Nicolae Robu, avertizat de CNCD: Interzicerea manelelor încalcă dreptul la demnitate

După ce a decis printr-o notă internă să interzică difuzarea și interpretarea manelelor în cadrul evenimentelor organizate în spațiul public, Nicolae Robu a primit un avertisment de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Conform legii, hotărârea luată de edil încalcă dreptul la demnitate.

Totul a pornit anul trecut din cauza unui filmuleț în care un interpret a dat dedicații, inclusiv pentru Nicolae Robu, pe ritmuri de manele în cadrul unui eveniment care a avut loc în Piața Traian. La vremea respectivă, edilul orașului de pe Bega a dat o notă internă prin care a interzis difuzarea acestui gen muzical.

„E de râsu-plânsu. Din toată povestea ies eu rău. Evident că presa nu ratează o asemenea minge la fileu ridicată de colaboratorii mei! Pentru că în piața Traian sunt comasați oameni de o anumită factură și anumite obiceiuri și lumea se plânge că nu poți face nimic, că cum ajungi acolo dacă nu ești vigilent, îți lipsește ceva din buzunar sau din poșete! (…) Am generat astăzi o notă internă care bineînțeles că a devenit externă și am atras atenția că se interzic orice fel de dedicații și pe altă muzică, în aer liber”, a explicat, în noiembrie, Nicolae Robu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Printre deciziile luate de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării se numără și un avertisment emis pe seama scandalului de la Timișoara. „Intenția de a interzice expres difuzarea și interpretarea de manele pe spațiul public din Timișoara de către Instituția Primarului municipiului Timișoara reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea avertismentului contravențional. Hotărâre adoptată cu 7/8 voturi”, a transmis CNCD.

banner 970 x 250