Legea Gorghiu a fost respinsă în Camera Deputaților! Alfred Simonis: „Suntem conștienți de erorile trecutului!”

Alfred Simonis spune că legea Alinei Gorghiu, care permitea executarea unor pedepse de până în șapte ani la domiciliu, era dedicată guvernanților care dau tunuri din bani publici! Deputatul PSD spune că peneliștii nu au făcut nimic pentru a retrage proiectul și declară că partidul său a învățat din greșelile trecutului, motiv pentru care respinge propunerea legislativă.

Legea Gorghiu, care ar fi permis executarea arestului la domiciliu pentru un număr de condamnați, a fost respinsă astăzi în Camera Deputaților. Alfred Simonis acuză liberalii de interese ascunse cu privire la lege și spune că PNL urmărea să își protejeze oficialii guvernamentali care ar comite achiziții publice în mod fraudulos. „Nu știu dacă cei care au inițiat această lege se gândesc la actualii reprezentanți ai Guvernului, care dau tunuri în fiecare zi, făcând achiziții frauduloase în domeniul medical și nu numai și dacă cei care au inițiat această lege se gândeau să îi scape de închisoare. Nu îmi explic de ce acum, după trei ani în care PNL a strigat ca din gură de șarpe împotriva oricărei modificări, de multe ori greșită, făcută în Parlament la Codul Penal, inițiază o astfel de lege prin care pedepsele mari să poată fi executate în vilele personale”, acuză Alfred Simonis.

Simonis acuză liberalii pentru poziționarea împotriva legii fără încercarea de a retrage proiectul. Deputatul a declarat că partidul său este conștient de greșelile trecutului și spune că încercările pesediste de a modifica legile din Codul Penal au fost o greșeală care nu trebuie să se repete. „Deși declarativ s-au poziționat contra după ce au depus această inițiativă, în tot acest interval, în Parlament, nu s-a întâmplat nimic pentru a o retrage sau respinge! PSD, prin reprezentanții săi din Comisia de specialitate, a cerut respingerea acestui proiect în Comisia juridică, urmând ca astăzi tot noi să cerem respingerea acestui proiect de urgență! Suntem conștienți de erorile trecutului, suntem extrem de conștienți că le-am făcut, suntem absolut dispuși să nu le mai facem niciodată și să blocăm aceste inițiative care ori de câte ori vin, să le oprim și să le respingem în regim de urgență”, a încheiat deputatul PSD.