Prima aventură pe Dunăre cu Baziaș 1! O zi reușită pentru zeci de turiști! [FOTO/VIDEO]

Câteva zeci de persoane au luat parte la primele curse pe Dunăre cu nava Baziaș 1. Vremea frumoasă a întregit atmosfera pentru o excursie de neuitat.

Consiliul Județean Caraș-Severin și firma SC Eoliana Caraș SRL au oferit sâmbătă primele curse pe Dunăre pentru turiștii care au dorit să petreacă o după-amiază relaxantă. Vremea bună și temperatura suportabilă au făcut ca nava Baziaș 1 să fie calea spre o excursie reușită care a durat circa două ore. Aproximativ 60 de turiști au ales să participe la prima croazieră organizată pe Dunăre cu plecare din Moldova Veche, iar alegerea s-a dovedit a fi una potrivită. Printre pasageri s-a numărat și o familie din Spania, aflată în vizită în România. Cu toții au apreciat inițiativa forului județean și consideră că traseul este unul potrivit și chiar educativ: Moldova Veche – Baba Kaja – Cetatea Golubac.

YouTube video

Mihai Almăjan, administratorul firmei care a concesionat nava Baziaș 1 pentru 3 ani de la Consiliul Județean, spune că va face tot posibilul pentru ca turiștii să fie atrași de excursiile cu nava Baziaș 1. „Dorim să mai facem câteva circuite de genul acesta, să obișnuim lumea că, indiferent de numărul lor, vom continua. Pentru că altfel îi vom dezamăgi pe ceilalți 10-15 oameni care vor să vină. Indiferent de numărul turiștilor, o perioadă vom face aceste curse. Deocamdată, facem aceste curse doar sâmbătă și duminică de la orele 11.00 și 16.00 și vedem, în funcție de cereri, dacă se va schimba ceva. În timpul săptămânii vom face curse doar dacă există un grup interesat”, a afirmat Mihai Almăjan.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157672324461711″]

publicitate ziar expresb 1000x100

Turiștii pot profita de diverse excursii și pe alte trasee: Pojejena – Mănăstirea Baziaș – Delta Nerei (intrarea Dunării în România) sau Pojejena – Baba Kaja – Cetatea Golubac – turul insulei Ostrov. Oferta este însă una variată și se poate adapta în funcție de cererea turiștilor. Se pot face excursii până la Orșova, iar pe traseu pot fi admirate peisaje unice și obiective turistice cum ar fi: Tabula Traiana, Cazanele Mici, Chipul lui Decebal, Mănăstirea Mraconia, Cazanele Mari, versantul Ciucarul Mare, Grota Veterani sau Peștera Ponicova. Tariful este de 550 lei/oră. Pentru cursele mai mari de 4 ore, grupurile pot beneficia de reducere. Rezervările se pot face la numărul de telefon 0730 557 782.

CITEȘTE ȘI:

Croaziere pe Dunăre! Prima îmbarcare, sâmbătă!