Prim-vicepreședintele PNL Timișoara a cerut demisia liderilor locali din partid. Cum comentează Nicolae Robu, primarul Timișoarei?

Prim-vicepreședintele PNL Timișoara a cerut, într-o postare publică pe o rețea de socializare, demisia conducerii PNL Timiș și PNL Timișoara. El a venit cu acuze la adresa liderilor politici locali, care ar fi gestionat „dezastruos” alegerile europarlamentare. Cum comentează primarul Robu?

„Din postura de Prim-vicepreședinte al organizației PNL Timișoara, Președinte executiv al TNL Timiș, vicepreședintele al Biroului Național TNL și candidat la alegerile europarlamentare îmi permit să cer public demisia conducerii PNL Timiș și PNL Timișoara, pentru modul dezastruos cu care au gestionat aceste alegeri europarlamentare”, a scris Chira pe pagina sa de Facebook.

Claudiu-Martin Chira a pus înfrângerea PNL din alegerile europarlamentare pe seama modului în care edilul orașului conduce Timișoara.

„Din cauza modului defectuos de conducere a acestei campanii electorale, (aproape boicotare) datorată deficiențelor de administrare a Timișoarei, prin lipsa curățeniei din oraș, închiderea simultană a doua poduri peste Bega, îngreunând traficul, prezentarea de sondaje SF membrilor PNL și opiniei publice, asocierea cu personaje dubioase și cărători de valiză, lipsa de implicare a unor consilieri locali din Timișoara, culminând cu relația dezastruoasă dintre conducerea partidului și primarii disidenți din PNL Timiș”, a mai scris Chira.

Ca reacție la cele spuse, Nicolae Robu, primarul Timișoarei a fost succint. „Nu comentez ce face unul ca cel căruia i-ați spus numele. Să hrănească măcar mai bine animalele la grădina zoologică, am greşit că l-am susţinut acolo. Nu mă interesează nimic despre acest personaj. Ştiu că a fost incompetent, asta ştiu. Bine că am scăpat de el, mai mult nu comentez”, a spus Robu.

celtic transilvania 1000x100px

De asemenea, unul dintre consilierii primarului, Ionuţ Nasleu, a comentat la postarea făcută publică a lui Claudiu Chira. El a spus că există dovezi că acesta ar fi distrus ceva la zoo. Vă reamintim că Martin Chira a fost director al grădinii zoologice de la Pădurea Verde din Timișoara, de unde și-a dat demisia, nemulțumit de faptul ca edilul-șef al orașului nu a avut în vedere finanțarea parcului.

„Nasleu mi-a prezentat un raport de control, dar nu cu ceea ce înțeleg că e postat acolo. Dacă tot am vorbit de zoo, dincolo de persoana respectivă, nu vreau să vorbesc. Este angajat la o anumită primărie. Despre grădina zoo merită să discut, oricând. Trebuie sa punem la punct acea gradină, dar n-avem resursele pentru a face tot ce are nevoie acest oraș. Acolo s-ar impune o investiție serioasă, cu atât mai mult cu cât în 2021 vom fi Capitală Culturală. (…) Poate găsim un parteneriat, pentru că nici acum, cu altă conducere, nu sunt mulțumit de ceea ce e acolo”, a spus primarul Nicolae Robu.