Tânăra acuzată că ar fi complice la asasinarea unui om de afaceri local, Florina Urziceanu, a pierdut sarcina, potrivit unor surse neoficiale. Pentru că a scăpat de arest, cea care îi coordona pe Randi Tokar și Ciprian Râpanu, a intrat acum în rândul oamenilor de afaceri din oraș, transformându-se într-un mic întreprinzător.
Florina Urziceanu îndeplinea rolul de curier între membrii rețelei și îl ținea la curent pe iubitul său, Bogdan Bujor, cu toate noutățile din cazul celorlalți doi membri, reținuți de polițiști: Randi Tokar și Ciprian Rîpanu. Ca să treacă mai ușor peste interdicțiile pe care i le-au impus judecătorii, tânăra și-a deschis un salon de înfrumusețare corporală, în apropiere de zona centrală, unde își petrece mai toată ziua. „Suntem nevinovați cu toții. Nu înțeleg de ce ne-au reținut. Chiar și așa, înțeleg să mă țină pe mine aici, dar pe ea? Cu ce a greșit ea? E gravidă în luna a treia, are nevoie de odihnă”, a spus Bogdan Bujor, presupusul cap al rețelei infracționale, la momentul arestării preventive, despre prietena sa.
Deși a fost lăsată să plece acasă, tânăra a fost și ea trimisă în judecată, la fel ca ceilalți membri ai rețelei infracționale. Interdicțiile de a părăsi localitatea și de a se urca la volanul vreunei mașini sunt menținute până la primul termen de judecată, care are loc pe data de 23 august.
Care erau atribuțiile fetei
Florina Urziceanu era mâna dreaptă a lui Bogdan Bujor, unul dintre liderii rețelei. Aceasta avea rolul menținerii contactului cu liderul Bujor Bogdan și transmiterea dispozițiilor acestuia către ceilalți membri ai rețelei. De asemenea, tânăra participa la pregătirea operațiunilor, prelua liderul grupului de la Băile Herculane și îl transporta la garsoniera din Reșița și chiar avea un rol important în pregătirea autoturismului cu numere false, care urma să fie folosit pentru pânda și asigurarea fugii de la locul asasinatului omului de afaceri local. Tot tânăra, asigurara suportul informativ.
„Conform dispozițiilor relevante din Codul de Procedură penală există obligativitatea verificării oportunitătii menținerii sau nu, a măsurii arestării preventive la trimiterea în judecată a inculpaților. În cursul zilei de miercuri s-a îndeplinit această obligație procedurală. S-a constatat că se impune menținerea măsurii arestării preventive față de inculpați pe o perioadă de 60 de zile. E vorba de aceiași inculpați care au fost arestați și în cursul urmăririi penale. La rândul ei, cea de-a cincea inculpată căreia îi expirase măsura obligării de a nu părăsi localitatea odată cu închiderea fazei de urmărire penală, a primit din nou această măsură procesuală, cu alte cuvinte i s-a instituit din nou măsura obligării de a nu părăsi localitatea în cursul cercetării judecătorești, urmând ca judecătorul cauzei să aprecieze pe parcursul termenelor următoare cât timp va fi perpetuată această măsura. Nici unul dintre cei cinci inculpați nu a dorit să declare recurs împotriva tribunalului Caraș Severin”, a declarat judecătorul Rustin Ciasc, președintele Tribunalului Caraș-Severin.