Prezenţă scăzută la donarea de sânge, în oraşul de la malul Dunării

Cea mai recentă campanie de donare de sânge organizată, la Moldova Nouă, de Centrul de Transfuzie Sangvină Reșița, nu s-a putut bucura de un real succes. Până la orele amiezii, abia, abia dacă s-au prezentat aproximativ 20 de donatori, o parte dintre aceștia fiind respinși datorită unor probleme medicale.

Acțiunea demarată de CTS Reșița, cea de-a patra din acest an în urbea condusă de Adrian Torma, a înregistrat o deschidere mai mică a oamenilor în privința donării de sânge, deși, în urmă cu o lună, dr. Rodica Neaga clasa orașul Moldova Nouă în topul campaniilor de donare de sânge din Caraș-Severin.

Referitor la care ar putea fi cauzele numărului scăzut de donatori, Rodica Neaga a explicat pentru expressdebanat.ro: „Cred că o parte din oameni sunt plecați fie în afara localității, fie în afara țării în căutarea unui loc de muncă. În al doilea rând, o parte din donatorii noștri s-au îmbolnăvit, iar o a treia cauză face referire la lipsa de interes a cetățenilor pentru donarea de sânge”.

Totodată, reprezentantul CTS Reșița a ținut să transmită că o astfel de acțiune va fi demarată la Băile Herculane, în luna decembrie.