Previzibil: Timișoara Saracens, bună din nou de plată cu 30.000 de euro, după scandalul de la meciul cu Northampton Saints

Verdict previzibil și dureros pentru Timișoara Saracens, chiar înainte de Crăciun. Așa cum era de așteptat, clubul timișorean s-a ales, ca în 2017, cu o înfrângere la „masa verde” și o amendă substanțială, de 30.000 de euro, deoarece nu a asigurat condiții de desfășurare pentru meciul cu Northampton Saints din Cupa Challenge. Verdictul comisiei din lumea bună a sportului cu balonul oval a dovedit că în Europa nu e loc de jumătăți de măsură.

Cazul a fost judecat de o comisie independentă, formată din Lorne Crerar, din Scoţia, Philippe Cavalieros din Franţa şi Val Toma, din România. Decizia nu pate fi atacată cu apel nici de către EPCR, nici de către Timișoara. ”Comisia a decis că Timişoara Saracens nu a luat toate măsurile potrivite ca să pregătească şi să protejeze suprafaţa de joc la Stadionul Dan Păltinişanu şi că clubul nu a respectat regulile turneului pentru ediţia din 2018-2019. Comisia a stabilit că pregătirile celor de la Timişoara Saracens au fost deficitare deoarece nu au acoperit terenul, nu au pus în funcţiune sistemul de încălzire al gazonului şi nu a găsit un stadion alternativ”, anunță site-ul EPCR.

Practic, sentința pomenește și un aspect punctat de fani englezi veniți la meci. Britanicii au povestit presei că ș la ei au mai fost cazuri rare când terenurile nu au putut fi curățate, dar meciurile s-au jucat mereu, pe alte terenuri, alternative. Practic, Northampton Saints a câștigat meciul ci 28-0 la ”masa verde”, victorie cu punct bonus ofensiv. Timișoara se alege cu o nouă amendă de 30.000 de euro, luată și în ianuarie 2017, când meciul cu Stade Francais din aceeași competiție nu s-a putut juca din cauza terenului înghețat. Clubul susține că va plăti amenda din bani privați. De menționat că tot clubul SCM Timișoara, din care face parte și echipa de rugby, are probleme financiare.

Punctăm din nou declarațiile managerului Attila Brosovszky, nepotul fostului mare jucător al UTA-ei, Ladislau, era foarte spiritual cu o zi înainte de meci în ceea ce privea condul portocaliu. ”Depinde dacă ninge, cât ninge. Şi azi arăta că ninge, de fapt nu a căzut niciun fulg, vedem mâine. Ideea e că terenul nu o să fie îngheţat, din cauza temperaturilor nu are cum să îngheţe… Prelată ca să pui, trebuie să o ai. Dacă am avea, am avea şi terenul nostru, din păcate Cel de Sus va hotărî cât ne va pune la treabă. Suntem pregătiţi să curăţăm şi nici nu o să venim cu uşa de la dulap”, spunea Brosovszky.