Consiliul Județean Timiș, parteneriat cu Spitalul Județean Timişoara pentru susținerea unui proiect de 2 milioane de euro al OncoGen

untitled design set 970x90 px

Aleșii județeni au votat un proiect de hotărâre prin care CJT devine partener cu Spitalul Județean de Urgență Timișoara, pentru a a pune în practică un proiect câștigat de OncoGen. Concret, Consiliul Județean a votat lista de investiții legată de un proiect pe fonduri europene pentru România și Serbia, pentru achiziționare de aparatură de cercetare privind cancerul.

OncoGen va cumpăra aparatură printr-un proiect transfrontalier. ”Noi am dat o hotărâre de consiliu cu aproximativ un an în urmă, unde ne-am dat un acord de principiu și am modificat lista de investiții privind ca obiectiv aparte acest proiect. Și anume, parteneriat cu Spitalul Județean pentru Susținere OncoGenului, pentru accesarea unui proiect pe fonduri europene pe colaborare transfrontalieră pe România-Serbia. OncoGenul a câștigat acest proiect și a demarat procedurile de achiziţie de echipament medical”, a explicat președintele CJT Călin Dobra.

Consilierii județeni au votat pentru a reglmenta procedura de plată. „În mare parte, suma merge pe achiziționare de echipament medical, pentru cercetare în mod special. Acum au venit cu documentele la noi pentru a plăti această sumă. Am dat o hotărâre prin care se reglementează procedura de plată a proiectului și, bineînțeles, rambursarea banilor. Când se pune cererea de rambusare și banii intră în conturile Spitalului Județean, ei au obligația să ramburseze acești bani spre Consiliului Județean.  Discutăm de aproximativ 2 milioane de euro”, a mai spus Dobra.

publicitate ziar expresb 1000x100

Mai multe aparate de ultimă generație vor ajunge la centrul OncoGen din Timișoara în următoarele luni. Achiziția se face în cadrul unui proiect transfrontalier în parteneriat cu Serbia, care are ca scop îmbunătățirea diagnosticului și tratamentului tumorilor maligne. Astfel, la OncoGen vor ajunge două secvențializatoare genetice. Unul care permite secvențierea întregului genom uman și va putea identifica mutațiile apărute în cazul diferitelor tipuri de cancer și unul care facilitează identificarea terapiei țintite antitumorale, ca urmare a modificărilor genetice de la nivelul ADN-ului și ARN-ului în cancer.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/