Cu două nume importante, Timișoara Saracens se regăsește la Superlativele anului 2018

Campioana Timișoara Saracens este prezentă și ea pe lista Superlativelor anului 2018 în rugby-ul românesc, stabilite în urma unui sondaj realizat pe site-ul Federației. De la formația bănățeană se regăsesc printre cei mai buni jucătorul Fonovai Tangimana și antrenorul Chester Williams.

Fonovai Tangimana este cel mai bun jucător naturalizat din campionatul intern. Ajuns la 29 de ani, jucătorul pe trei sferturi originar din Tonga e singurul jucător al campioanei din top. Printre superlative apare și Chester Williams, considerat cel mai bun antrenor de seniori din rugby-ul românesc în 2018. Sud-africanul a venit la echipă în primăvara lui 2017 și 2018 pentru a înlesni câștigarea titlului. Iar dacă italienii spun că „nu e doi fără trei”, rămâne de văzut dacă mutarea se va repeta și anul acesta, pentru că totul depindea de Dan Dinu, finanțator plecat de la echipă în vară.

Merită precizat că la Superlativele anului 2018 apare și un fost jucător al Timișoarei. Pilierul Alexandru Țăruș, acum singurul jucător din țara noastră ce evoluează în prima ligă engleză, este cel mai bun jucător român din străinătate. Superlativele au fost stabilite în urma unui vot al iubitorilor de rugby, dar și după opțiunile unei comisii de specialitate.

Sursa foto: facebook.com/rugbytimisoara