Nicolae Robu, afectat de criticile privind deszăpezirea: „Am făcut tot ce e posibil!”. Primarul spune că nu poate atribui direct contractul vreunei firme

Deszăpezirea în Timișoara rămâne în continuare în aer, și în ceea ce privește stratul depus de aproape o săptămână și care tronează nestingherit pe străzi, dar și în ceea ce privește perspectiva. Primarul Nicolae Robu spune că nu se va putea semna niciun contract cu o firmă de deszăpezire atâta timp cât nicio firmă nu se va prezenta la licitație. De asemenea, timișorenii care stau pe străzi înguste nu ar trebui nici să viseze ca prea curând să apară utilaje pe strada lor. 

Concret, nicio firmă nu s-a prezentat la licitații, astfel că de deszăpezire se ocupă doar Societatea de Drumuri Municipale. Robu spune că a cerut voie să semneze un asemenea contract fără licitații, dar cererea Primăriei a fost refuzată. „Am cerut Autorității Naționale de Monitorizare a Achizițiilor Publice să ne aprobe o negociere directă cu ofertanți potențiali, care nu au venit la licitație, dar care ar putea să își asume deszăpezirea de acum încolo. Din păcate, autoritatea nu ne-a aprobat solicitarea, deși legea permite. Noi mai avem o șansă, să încercăm o conciliere cu autoritatea. Ni s-a cerut să explicăm mai convingător de ce nu s-a prezentat nimeni la licitație”, a declarat primarul Timișoarei.

Străzile înguste nu vor fi curățate de zăpadă prea curând

Edilul a fost deranjat de unele titluri apărute în presa timișoreană pe subiectul deszăpezirii. Liberalul a explicat de ce 500 de străzi nu au fost curățate, cu explicații care țin de limitele tehnice ale utilajelor. „Ce vâlvă s-a creat că 500 de străzi nu sunt deszăpezite. Oameni buni, chiar ați uitat de contractul moștenit de la administrația precedentă? Din 1.200 de străzi, vreo 600 erau trecute în contract. Eu am mai adăugat nu știu câte prin suplimentarea contractului, cât prevedea legea să se suplimenteze. Evident că este nedrept pentru cetățenii care locuiesc pe străzi mai înguste, dar nu există practic soluția”, a precizat Robu, care a spus că niciun utilaj nu poate intra pe străzile unde între mașinile parcate sunt 3 – 3,5 metri.

Primarul a fost din nou vehement la adresa unor jurnaliști, pe care i-a numit din nou „imbecili”, fără să dea nume. Edilul spune că niciodată nu a declarat că e mulțumit de cum s-a făcut deszăpezirea. „Am făcut tot ce a fost posibil. Eu am fost mai nemulțumit ca oricine de cum s-a făcut deszăpezirea”, a precizat primarul.