Datorii, datorii, dar să le știm și noi!

Ultima ședință ordinară din 2018 s-a încheiat într-o notă calmă și fără prea multe intervenții din partea aleșilor locali, în sala 1 Decembrie 1918 a Primăriei Caransebeș.

Deși nu s-a dorit din partea consilierilor PSD să se dea o tentă de cancan celor citite în presă în ultimele zile, aleșii urbei, prin vocea consilierului PSD Florin Bogdea, au dorit să li se prezinte un raport al datoriilor Spitalului Municipal de Urgență.

„Nu vreau să ne referim la partea de cancan, dar cred că aveți obligația, domnule primar, să veniți în fața consilierilor și să ne prezentați un raport din care să reiasă cu ce datorii a preluat Mihaela Popovici spitalul și cu ce datorii l-a lăsat și să vedem dacă noul manager va reuși să aducă spitalul la zero!”, a menționat consilierul Florin Bogdea.

Consilierul Valentin Dascălu a mai adăugat că la ora actuală nu se cunosc aceste amănunte și că acest raport ar fi trebui prezentat consilierilor înainte ca primarul Felix Borcean să decidă de unul singur schimbarea managerului de la unitatea medicală.

Cu vorbe parcă șoptite, primarul Borcean a menționat că spitalul a fost preluat de către Popovici cu 6-7 milioane lei datorii, iar acum acestea au ajuns la 12 milioane de lei.

„Ce pot să vă spun eu, ca și membru în Consiliul de Administrație al spitalului, este că de 2 ani de zile nu am plătit datoriile către firma care asigură hrana pacienților la spital”, a declarat consilierul local PNL Filip Strejariu.