Prevenție pentru violența în școli, la Liceul Azur din Timișoara

azur 2

Proiectul „Școala ta în siguranță” a ajuns, marți, la Liceul Tehnologic Azur. Autorități județene, polițiști și jandarmi au desfășurat o serie de activități menite să prevină violența în școală și în împrejurimi. 

La baza activităților educative și de informare care au avut loc la Liceul Tehnologic Azur a stat dialogul. Specialiștii stau de vorbă nu doar cu elevii, ci și cu părinții lor, separat.

azur 1

„Elevii au dat dovadă de deschidere și înțelegere în ceea ce privește participarea activă la activitățile educative și de informare din cadrul campaniei de prevenire și combatere a violenței în școli. Cu siguranță, un mare aport îl au cadrele didactice și conducerea școlii care de asemenea au manifestat o bună colaborare în acest sens.”, a transmis subprefectul Sorin Ionescu.

azur 3

La program participă reprezentanți de la IȘJ și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, polițiști de la biroul de prevenire a criminalității din cadrul IPJ Timiș, specialiști de la centrul de prevenire și consiliere antidrog, de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, polițiști locali și jandarmi.

Datele autorităților indică cifre alarmante cu privire la fenomenul violenței în școlile din Timiș. Potrivit polițiștilor timișeni, în perioada octombrie-decembrie 2022, în unitățile de învățământ din județ și în perimetrul acestora au fost înregistrate 30 de infracțiuni, cele mai multe la oraș. Una dintre acestea a fost o agresiune sexuală.