Val de frig! Timișoara a pregătit adăposturi pentru oamenii străzii

homeless beggar man lying on the ground outdoors in city, sleeping.
Cuib de vise 1000x100

În condițiile în care în această perioadă este foarte frig, Primăria Timișoara este pregătită să primească persoanele fără adăpost în două centre. Timișorenii sunt rugați să sune la 112 dacă văd oameni ai străzii pe timpul nopții.

Primăria Timișoara face un apel la solidaritate și civism, în ceea ce privește ajutorul imediat pe care cetățenii îl pot oferi persoanelor fără adăpost, în această perioadă friguroasă, iar riscul de hipotermie este deosebit de ridicat.

Astfel, timișorenii care sesizează persoane aflate pe stradă sau în spații neîncălzite sunt rugați să apeleze serviciul de urgență 112. Ulterior, aceste persoane vor fi direcționate către cele două adăposturi ale Direcției de Asistență Socială a Primăriei Timișoara.

STPT job 1000x200

Cele două centre active sunt Centrul de Suport pentru Situații de Urgență și Criză (de la Pădurea Verde), care poate găzdui 21 de persoane, și Complexul de servicii Sf. Francisc din strada Telegrafului 8, care poate deservi 54 de persoane.

În această perioadă, numărul de locuri este suplimentat pentru a acomoda toate persoanele aflate la risc. Ambele centre sunt complet racordate la utilități și oferă, pe tot parcursul anului, servicii de igienizare, cazare, 3 mese pe zi, consiliere psihologică și socială, punere în legalitate prin întocmire documente de identitate, încadrare în grad de handicap, servicii medicale primare, activități de reintegrare socială și profesională”, a informat Primăria Timișoara.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/