Preţul unei vieţi: sub un an de puşcărie!

Nouă oameni au ajuns în pământ şi doi au rămas cu sechele pe viaţă ca urmare a celor mai grave accidente rutiere petrecute în ultimii ani pe drumul care leagă Reşiţa de Timişoara. Şoferii vinovaţi de producerea lor riscă să ajungă după gratii.

 

Tânărul Claudiu Hauptmann şi consilierul judeţean Iacob Chişărău au îndoliat nouă familii în urma accidentelor pe care le-au provocat, primul la Birda, în 2009, iar al doilea pe podul de la Pădureni, cu exact un an în urmă. După ce s-au efectuat mai multe expertize, Hauptmann a ajuns în faţa instanţei. Judecătoria Deta l-a condamndat de curând pentru uciderea din culpă a nu mai puţin de şase oameni la cinci ani de închisoare cu executare. Instanţa nu este una definitivă şi irevocabilă şi a fost contestată, atât de către inculpat, cât şi de rudele victimelor.

Dosarul lui Iacob Chişărău este încă în lucru, procurorii mai având probe de administrat. Consilierul judeţean va răspunde şi el în faţa legii tot pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală după ce trei tineri au murit şi un al patrulea a fost rănit grav în urma accidentului de pe podul de la Pădureni. Toată lumea aşteaptă însă cu îndoială tragerea la răspundere a lui Chişărău, mai ales după ce acesta a fost prins în flagrant mituindu-l chiar pe vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, instanţă la care, mai devreme sau mai târziu, va ajunge şi dosarul său. Famiile îndoliate au şi alte motive să se teamă. Imediat după accident, Chişărău a fost externat de la Spitalul Judeţean din Timişoara pe motiv că starea lui de sănătate este bună. Surprinzător însă, consilierul judeţean s-a internat a doua zi într-o altă unitate spitalicească de pe Bega, de unde, susţin unele voci, ar fi plecat câteva zile mai târziu cu acte ce dovedesc că ar suferi de grave afecţiuni cardiace.