EXCLUSIV: Anculia ştia că va fi săltat de DNA. A vrut să scape internându-se în spital!

Directorul APIA Caraş-Severin ar fi putut evita să ajungă în arest. A ţinut însă neapărat să fie prezent la ziua de naştere a lui Sorin Frunzăverde, iar procurorii anticorupţie i-au stricat petrecerea.

Romică Anculia a mirosit că i se pregăteşte ceva, ba chiar a fost avertizat de cineva că el şi un alt personaj important din judeţ urmează să fie vizitaţi de mascaţi. A plănuit să “dispară din peisaj vreo două săptămâni”, dar organele de cercetare penală, care îi monitorizau fiecare mişcare şi îi interceptau orice convorbire telefonică i-au stricat planurile. Anchetatorii au date potrivit cărora Anculia joacă teatru, în sensul că ar fi bolnav. Şeful APIA, spun procurorii anticorupţie, a spus în mai multe rânduri unor apropiaţi că se teme că a intrat în atenţia DNA-ului, motiv pentru care a încercat să-şi ia măsuri de precauţia şi i-a avertizat şi pe alţii să facă la fel.
La finele lui aprilie 2012, Anculia ştia sigur că are procurorii pe urme şi a încercat să scape. Acesta ar fi luat legătura cu un medic pe care l-a rugat să-i aranjeze internarea de urgenţă într-un spital din Timişoara. Cum doctorul respectiv nu înţelegea de ce Anculia ţine neapărat să se interneze atâta vreme cât starea sa de sănătate nu o impune, într-o interceptare a DNA-ului, Anculia îi explica acestuia că “trebuie să dispară din peisaj pentru vreo două-trei săptămâni”. În 24 aprilie, Romică Anculia a primit confirmarea că are pregătit un pat de spital pentru a fi internat în dimineaţa zilei de 26 aprilie, ziua în a cărei după-amieze urma să aibă loc aniversarea lui Sorin Frunzăverde. Şeful APIA a ţinut cu orice preţ să fie prezent şi a amânat internarea pentru a doua zi. Procurorii DNA n-au mai putut aştepta şi, cu noaptea-n cap, au bătut la uşa lui Anculia. Aceste aspecte au fost luate în calcul şi de instanţele de judecată care au dispus arestarea preventivă a lui Anculia şi a primarilor din Oţelu Roşu şi Socol, Simion Iancu Simi şi Valentin Ghiţă.

Rămâi pe www.expressdebanat.ro pentru alte amănunte senzaţionale din dosarul “Şpagă la APIA”!