Borduz, cercetat penal pentru luare de mită!

Judecat în prezent pentru deturnare de fonduri europene, edilul-şef al comunei Fîrliug ar putea avea necazuri şi mai mari. Procurorii lucrează la un nou dosar, în care e acuzat că a luat şpagă prin intermediul fiului său. 

 

Procurorii DNA Timişoara au trimis Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin spre soluţionare dosarul Nr. 87/P/2010, în care Ioan Borduz şi alte persoane sunt cercetate pentru atribuirea preferenţială a unor contracte de lucrări sau servicii, în special curăţiri de păşuni comunale, către firme din cercul relaţional al primarului, în detrimentul celorlalţi ofertanţi. În plus, ar fi fost decontate integral sumele din contracte, deşi lucrările nu au fost executate în totalitate. Pentru aceste favoruri, atât Ioan Borduz, cât şi membrii comisiei de licitaţie ar fi primit sume de bani de la reprezentanţii firmelor respective.

“Este adevărat că la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin există un dosar disjuns din dosarul DNA, pentru infracţiunea de luare de mită, referitor la făpturitorul Borduz. Deocamdată nu am fost citaţi pentru a da vreo declaraţie în acest dosar, motiv pentru care nu pot face niciun alt comentariu în momentul de faţă”, a recunoscut Cosmin Bolosin, avocatul primarului comunei Fîrliug.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro! Vezi mâine de la cine ar fi luat şpagă Ioan Borduz!