Preț mai mic pentru gunoi la Oravița. S-a bătut palma cu operatorul de salubritate local

Începând cu această săptămână, operatorul SC Media Land Recycling SRL se va ocupa de colectarea deșeurilor în orașul Oravița. Se pare că societatea comercială din urbea de pe Valea Carașului a avut întâietate în fața vechiului operator din Moldova Nouă, SC Ionela SRL, tocmai prin oferta de prețuri cea mai mică.

Cum, la mijlocul lunii octombrie, contractul de colaborare dintre operatorul din orașul de la malul Dunării și UAT-ul condus de edilul Dumitru Ursu a ajuns la finalitate, aleșii locali orăviţeni au cerut câteva oferte de prețuri pentru a stabili dacă vor merge în continuare cu același operator sau nu. Astfel, cu ocazia primei întruniri, consilierii au putut analiza atât oferta operatorului local, cât și cea prezentată de operatorul din Moldova Nouă, decizia finală fiind luată pe baza celor mai mici prețuri percepute pentru serviciile oferite.

„Am avut două oferte, mai exact din partea celor de la SC Ionela SRL și din partea SC Media Land Recycling. Toți consilierii am fost de acord, fiind stare de alertă, să atribuim contractul de ridicare al gunoiului firmei care oferea cel mai mic preț. Astfel, am reușit să obținem o reducere de până la 24%. Spre exemplu, dacă, înainte, prețul perceput persoanelor fizice era de 13,62 lei/lună, acum vorbim despre 10,50 lei/lună. Apoi, de la 198 de lei percepuți persoanelor juridice pentru fiecare metru cub colectat, astăzi vorbim de undeva la 156 de lei, reducerea de preț fiind resimțită și în ceea ce privește sumele percepute/tonă. Intenționăm ca aceste prețuri să scadă și mai mult, însă acest lucru depinde și de modul în care populația aruncă deșeurile. Pe viitor avem în plan și următoarele obiective:

– încheierea contractelor direct cu populația;

– prezentarea bonurilor de cântărire de către operator, la sfârșitul fiecărei colectări (pentru a putea avea o evidență a gunoiului);

– sacii pentru gunoiul selectiv să fie suportați de operator”, a explicat, pentru expressdebanat.ro. Nicolae Cotârlă, viceprimarul orașului Oravița.