Presiunile PSD asupra Curții Constituționale „îmbolnăvesc” subit judecătorii! Pentru salvarea lui Liviu Dragnea!

Avocat de profesie, deputatul PNL Valeria Schelean îl acuză pe Liviu Dragnea că folosește majoritatea parlamentară pentru a exercita presiuni asupra magistraților Curții Constituționale, scopul fiind să-și rezolve propriile probleme de natură penală.

„Liviu Dragnea este extrem de «inventiv» atunci când vine vorba de a-și salva propria «piele». Presiunea pe care actuala majoritate parlamentară o face asupra CCR, în legătură cu verificarea existenței unui posibil conflict de natură constituțională privind modalitatea de constituire a completurilor de 3 judecători de la ÎCCJ, generează «îmbolnăviri» în rândul judecătorilor constituționali”, a comentat liberala.

Mai mult decât atât, Valeria Schelean îi recomandă lui Liviu Dragnea să citească Legea nr. 304/2004 și să observe că, potrivit acesteia, completurile specializate nu sunt obligatorii, ele putând fi înființate prin decizia Colegiului de conducere al instanței de judecată, atunci când natura și volumul cauzelor o impun. „Să înțelegem că, din perspectiva domniei sale, nu orice judecător, care judecă în materie penală la ÎCCJ, este suficient de «pregătit profesional» să judece și cauze având ca obiect fapte de corupție?!”, întreabă parlamentarul PNL.