Presiuni politice pe învățământ? Scandal de proporții la Bocșa pentru postul de administrator!

Angajații Școlii Speciale „Christiana” se vaită de faptul că de la nivel de inspectorat s-ar face presiuni pentru numirea preferențială pe funcție a unui nou administrator, dar și a unei secretare, după ce persoanele care ocupau aceste posturi s-au pensionat.   

Începând de astăzi, la instituția de învățământ s-a eliberat postul de administrator patrimonial, iar angajații din cadrul școlii se vaită de faptul că ar fi supuși unor presiuni care ar veni din sfera Inspectoratului Școlar Județean. Culmea, spun aceștia, ISJ este condusă de PSD, în timp de școala este finanțată din bugetul de stat prin Consiliul Județean Caraș-Severin. Plângerile au început să curgă una după alta și au ajuns atât la Primăria Bocșa, cât și pe masa inspectorului general, Nicolae Grindeanu. Din ambele părți se lansează apel la calm, pentru că situația trebuie rezolvată într-un mod civilizat, mai ales că în cauză este vorba despre o instituție de învățământ.

„Am fost informat de această problemă. Spre surprinderea mea, presiunea care se creează asupra instituției respective vine din partea unei alte instituții care ar trebui să fie apolitică. Acea instituție care acum pune presiuni pe unitatea de învățământ din Bocșa ar trebui să fie apolitică. Sunt dezamăgit, pentru că se pune mai mult accent pe directivele date de partid, pe ordinele care s-au primit de la partid decât pe interesul copiilor. Știți foarte bine că acolo avem copii cu nevoi speciale, avem nevoie de oameni care să îi înțeleagă pe copii, nu cred că politicul ar trebui să ajungă în unitățile de învățământ. Nu cred că se va întâmpla acest lucru. Încă refuz să cred că Inspectoratul Școlar ar putea pune presiuni asupra unui director. Am o altă părere despre inspectorul general, pe care am avut ocazia să îl cunosc. Nu cred că este adevărat sau dacă ar fi așa, cred că domnul inspector general ar trebui să revină asupra deciziei dânsului pentru că știu că este un om de o factură înaltă, a declarat primarul Eugen Cismăneanțu pentru www.expressdebanat.ro.

La rândul său, inspectorul general a infirmat temerile oamenilor, mai ales că forul pe care îl conduce va supraveghea doar respectarea legii și nu are niciun fel de altă atribuție în selectarea persoanei care ar urma să ocupe postul de administrator de patrimoniu.

„Este o prostie, nici gând! Noi nu intervenim, nu au decât să pună pe cine vor ei. Sunt mai mute cereri, dar sunt niște condiții. Funcția se numește administrator de patrimoniu, iar dosarul nu poate fi primit de la un candidat dacă nu îndeplinește condiția inițială, adică să fie inginer, subinginer sau economist. Postul este pe perioadă determinată, prin detașare de la o altă societate, pentru perioada unui an de zile. Au trimis și la mine o hârtie, dar atributul de acolo este al directorului și al Consiliului de Administrație. Noi îi supraveghem să respecte legislația. Dacă nu o respectă, intervenim și procedăm ca atare. În rest, nu intervenim în această poveste, este a lor!”, a explicat inspectorul general Nicolae Grindeanu.

Acesta a precizat faptul că, inexplicabil, și directorul instituției de învățământ și-a dat demisia din funcție, din motive personale, iar conducerea ISJ a rămas surprinsă de modul în care acesta a procedat.

Comments

 1. Florin says:

  Sa fie vorba despre “cunoscutul” domn L.Sorin ale carui fapte de “vitejie” sunt de notorietate in tot orasul, iar acum sa reuseasca sa fie “uns” in aceasta functie, chiar daca nu are Sper sa fie o gluma de 1 Aprilie, ca si zvonul public pe care tot acest individ il lanseaza, ca doamna lui va fi numita din toamna director la acea scoala. Asta ar fi o gluma si mai tare :)))

 2. Florin says:

  Revin la primul comentariu, dintr-o eroare nu am trecut ce consider eu ca nu ar avea acest individ…in cazul de fata e vorba de pregatire domnilor!!!Parearea mea…

 3. Laurentiu says:

  Cand el magnifico Eugenio l-a uns pe Pantis ca sef la politia locala,el fiind de fapt tehnician veterinar,nu erati pe faza,nu ati vazut ca nu are pregatire.De aroganta care exista in Primarie de la portar pana la primar tot mai mare nu spuneti nimic si de cum se fac angajarile la primarie si numirile pe functii.Aia trebe sa ne intereseze ca acolo avem toti treaba.

 4. Florin says:

  Asta e clar o diversiune comunista, ca la asta va pricepeti mai bine, domnu Laurentiu, sa aruncati vorbe aiurea….articolul era despre alte personaje de 1 Aprilie…sau sunteti de acord ca sa fie scoala la indemana unor oameni care schimba partidele cum va schimbati dvs.ciorapii?