Președintele USR Timișoara a câștigat concursul pentru funcția de șef de cabinet al lui Dominic Fritz

Președintele USR Timișoara, un apropiat al lui Dominic Fritz, a obținut o funcție importantă în primărie. Dan Reșitnec a câștigat concursul organizat de municipalitate pentru a conduce Biroul Asistare Primar.

Potrivit Primăriei Timișoara, consilierul local Dan Reșitnec, președintele USR Timișoara, a câștigat concursul pentru funcția de șef al Biroului Asistare Primar. Concursul pentru acest post a fost lansat în urmă cu o lună de către Primăria Timișoara, fiind înscriși trei candidați. Doi dintre aceștia nu au trecut de proba dosarelor, astfel că în cursă a rămas un singur candidat, care însă a invocat GDPR pentru a nu-i fi făcut public numele.

De abia astăzi s-a aflat cine a câștigat concursul, după ce Dan Reșitnec a scris un mesaj, pe un grup de Facebook al USR Timiș, în care a anunțat că va conduce Biroul Asistare Primar. Ulterior, Primăria Timișoara a transmis un comunicat de presă, prin intermediul căruia a oferit mai multe informații.

Astfel, potrivit reprezentanților instituției, Dan Reșitnec are 34 de ani, a absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica Timișoara și a urmat cursul de Management în administrația publică locală, organizat de Institutul Național de Administrație. A lucrat într-o companie IT din Timișoara ca manager de echipe și proiecte.

Cerințele principale pentru acest post au fost studiile în administrație sau management, cunoașterea instrumentelor digitale de management de proiect și a limbilor engleză (avansat) și germană (mediu), experiență în conducerea de echipe și de proiecte. Șeful Biroului Asistare Primar va coordona agenda primarului, va urmări proiectele strategice ale primarului și se va asigura că sunt implementate, va reprezenta primăria în relația cu cetățeanul, administrația centrală și locală, alte instituții și organizații, în baza mandatului conferit de primar“, a transmis Primăria Timișoara.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Dan Reșitnec a fost ales în 2020 consilier local pe listele USR-PLUS, fiind liderul grupului de consilieri locali, și este președintele USR Timișoara. De asemenea, Reșitnec s-a înscris și în competiția internă pentru funcția de prefect de Timiș, care însă a fost câștigată de Zoltan Nemeth.

E nevoie ca mai mulți oameni care au activat în mediul privat sau în societatea civilă să-și asume intrarea în administrație, pentru că este o nevoie extraordinară de împrospătare a acesteia. Am decis că este momentul să fac o schimbare de carieră și să concurez pentru o poziție unde aptitudinile mele pot ajuta cel mai mult executivul Primăriei și modernizarea administrației și a orașului. Începând de săptămâna viitoare voi veni în Primărie pe o poziție asimilată șefului de cabinet al primarului și voi demisiona din Consiliul Local al Municipiului Timișoara. Acest pas înseamnă pentru mine o mare oportunitate, un loc unde pot pune umărul la schimbările pe care administrația Fritz le va aduce în oraș”, a declarat Dan Reșitnec.

În aceste condiții, urmează că USR-PLUS să găsească o altă persoană în locul lui Dan Reșitnec în Consiliul Local Timișoara.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/