Consiliile de administrație de la două societăți din subordinea Primăriei Timișoara, revocate de AGA. Fritz: „Toți cei care nu pot performa vor pleca”

Adunarea Generală a Acționarilor de la societatea de Piețe și Horticultura a revocat consiliile de administrație ale celor două societăți, invocând pierderi financiare, respectiv nereguli în modul în care sunt întreținute spațiile verzi din Timișoara. 

Cât privește revocarea Consiliului de Administrație al Piețe SA, Adunarea Generală a Acționarilor a constatat că „această societate a ajuns dintr-una profitabilă într-una care a înregistrat pierderi de 4,2 milioane de lei în ultimii doi ani.”

„Numirea unui noi Consiliu de Administrație este un nou pas spre normalitate în ceea ce privește această societate. Toți cei care nu pot performa, vor pleca, iar Piețe S.A., de doi ani, devenise o nouă gaură neagră în bugetul local. Vom acorda o atenție deosebită acestei societăți pentru că vânzătorii din piețele Timișoarei merită tot sprijinul nostru.”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

leader board 728 x 90 px

Membrii AGA au fost informați, la începutul ședinței, despre demisia a doi membri din fostul Consiliu de Administrație, respectiv Dan Sarmeș și Mihaela Calescu. În aceste condiții, membrii AGA au aprobat demiterea celor cinci membri ai Consiliului de Administrație rămași în funcție, respectiv Ioan Nasleu, fostul director al societății, Luminița Napău, Victor Ștefan, Narcis Bobic și Flaviu Iepan.

În locul acestora a fost propus un nou Consiliu de Administrație interimar, cu un mandat de patru luni, aprobat în unanimitate de membri AGA. Acesta este format din: Octavian Ghiran (studii de management), Alma Kis (studii economice și de alimentație publică), Mihai Dan (studii de management și tehnice), Viorel Necșu (studii agronomie), Dan Stoica (studii agronomie), Mirel Pop (studii agronomie) și Mihai Nastasiu (avocat).

În ceea ce privește revocarea Consiliului de Administrație al Horticultura SA, membrii AGA au constatat „numeroase nereguli în modul în care sunt întreținute de către această societate parcurile și spațiile verzi din Timișoara.”

Înaintea deciziei de revocare a vechiului Consiliu de Administrație, membri AGA au fost informați despre demisia unuia dintre membri, Caița Panici. În locul vechiului Consiliu de Administrație au fost numiți Rudolf Gräf (consilierul primarului Dominic Fritz, cu studii de arhitectură), Anca Megan (economist), Alexandra Mălăieș (studii de management), Daniel Paraschiva (studii de management și economie), Caița Panici (studii de agronomie), Alexandru Mateuț (jurist) și Mihaela Calescu (studii de agronomie).

„Noul Consiliu de Administrație al Horticultura S.A. va avea o misiune extrem de importantă, care va porni de la menținerea în cele mai bune condiții a moștenirii verzi pe care Timișoara o are și va continua cu extinderea spațiilor verzi în oraș.”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.