Primăria Timișoara, pregătită pentru reîntoarcerea tuturor elevilor în bănci

Autoritățile locale din Timișoara sunt pregătite pentru reîntoarcerea tuturor elevilor în bănci, începând de mâine. Astfel, se va relua transportul școlar, iar medicii din unitățile de învățământ vor asigura triajul epidemiologic.

Toți elevii care învață în unitățile de învățământ din Timișoara se reîntorc la cursuri, începând de mâine, ca urmare a scăderii ratei de infectare cu noul coronavirus sub unu la mia de locuitori. Decizia a fost luată, astăzi, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș.

1000x100 casa brutarului

În aceste condiții, autoritățile locale au luat măsurile necesare pentru reîntoarcerea elevilor în bănci. Astfel, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat că de mâine se reia și transportul școlar cu cele 15 microbuze ale societății de transport public.

Transportul școlar va reîncepe, Societatea de Transport Public Timișoara este pregătită. Bineînțeles, fiecare director este responsabil pentru școala lui. Directorii m-au asigurat că ei așteaptă, de fapt, elevii. Din partea Serviciului Public de Medicină Școlară, unde personalul medical a fost detașat în centre de vaccinare, acesta se întoarce la școli ca să asigure acolo condițiile optime, triajul epidemiologic și așa mai departe. Deci, eu cred că ne putem bucura cu toții că mâine începe școala din nou“, a afirmat Dominic Fritz.