Președintele PMP Moldova Nouă, Flavius Bălășoiu, despre furatul startului în campania electorală: „Nu este vorba de campanie electorală, ci de precampanie!”

Pentru localnicii din Moldova Nouă, primul mărțișor politic, ținând cont de apropierea alegerilor europarlamentare, a venit din partea Partidului Mișcarea Populară! Montând bannere în mai multe puncte de pe raza orașului Moldova Nouă, aceștia au fost acuzați nu doar că au schimbat nuanțele de alb-roșu ale tipicului simbol al primăverii, ci că ar fi furat, cu această ocazie, startul campaniei electorale.

Apropierea, cu pași repezi, a alegerilor europarlamentare îi face pe tot mai mulți politicieni să scoată artileria grea de la seif și să-nceapă să-i sluțească pe viitorii contracandidați în fel și chip, doar-doar îi vor ușura de niște voturi.

În contextul apariției bannerelor PMP-iștilor, atât în orașe din județele Caraș-Severin, Timiș, cât și în orașele altor județe, aceștia fiind acuzați că s-ar grăbi mai ceva ca fata mare la măritat, l-am întrebat pe Flavius Bălășoiu, președintele PMP Moldova Nouă, cum comentează vâlva stârnită în media atât împotriva lui, cât și împotriva colegilor săi de partid. Astfel, iată ce declară Bălășoiu, pentru expresdebanat.ro: „În primul rând, ţinând cont de faptul că suntem într-o lună dedicătă sexului frumos, aş vrea să le urez un călduros la mulţi ani şi o primăvară extraordinară tuturor doamnelor şi domnişoarelor. În legătură cu forfota mediatică pe tema bannerelor, vreau să precizez că nu este vorba de campanie electorală, ci de precampanie, iar, din acest punct de vedere, totul este perfect legal! Cunoaștem foarte bine regulile! Nu avem candidat pe bannere! Deci, nu văd nicio problemă”.

În conformitate cu legislația, afișele de mari dimensiuni pot fi folosite doar în perioada de dinaintea începerii campaniei electorale, urmând ca, la sfârșitul lunii aprilie, acestea să fie înlocuite cu afișe de mici dimensiuni. Campania electorală va-ncepe cu 30 de zile înainte de alegerile europarlamentare, alegeri care se vor desfășura în data de 26 mai 2019.