Cele mai ciudate explicații pentru care unii părinți resping vaccinarea antigripală. ,,Copiii vor fi urmăriți prin satelit”!

untitled design set 970x90 px

Există o vorbă în popor care spune că „prevenția este mai bună decât tratarea”. Însă, cum teoria e teorie, practica se dovedește a fi întotdeauna cea mai grea parte din ecuație. Un exemplu în acest sens este întâlnit chiar în domeniul sănătății, unde, în ciuda numărului mare al deceselor cauzate de gripă, mai există părinți care încă șovăie dacă să-și vaccineze sau nu micuții.

Faptul că, de aproximativ trei ani de zile, medicul pediatru Lucica Stoica și-a arătat deschiderea și față de copiii din Moldova Nouă, aceasta activând în cadrul Spitalului Orășenesc de la malul Dunării, ne-a determinat să o întrebăm pe doctoriță câte cazuri de gripă a întâlnit în cadrul unității spitalicești, precum și dacă virusul gripal a avut consecințe grave asupra micuților. În acest sens, iată ce declară specialistul, pentru expressdebanat.ro: „La noi, la spital, e un pic mai complicat cu gripa! În sensul că nu se poate diagnostica, nu am test de a diagnostica gripa, nu mă bag să zic că e gripă, dar au fost viroze respiratorii multe! Nu au fost complicații și nici cazuri ieșite din comun”.

În privința vaccinării copiilor, pediatrul timișorean spune că duce o muncă de convingere colosală cu părinții și dă ca exemplu ce s-a-ntâmplat în urmă cu doi ani de zile, când a avut loc epidemia de rujeolă: „Mă lupt cu părinții care nu vor să-și vaccineze copilul. Copiii vor fi urmăriți prin satelit, spun unii părinți! Am trecut prin epidemia de rujeolă, acum doi ani. Am avut părinți care nu și-au vaccinat copiii de rujeolă când a fost cazul, când a fost timpul și micuții au făcut rujeolă. Apoi au venit să-mi zică: «Doamna doctor, ce ne facem?». Iar răspunsul meu a fost: Acum trecem prin boală, că nu avem ce face!”.

publicitate ziar expresb 1000x100

Din spusele Lucicăi Stoica, se pare că nu doar părinții refuză vaccinarea, ci și unii medici de familie: „Din nefericire, am auzit și de medici de familie care nu fac vaccinurile și am pacienți care vin direct la mine să-i vaccinez. Adică acele vaccinuri care ar trebui uzual făcute la medicul de familie, nu sunt făcute de medicul de familie și atunci, direct, eu le fac vaccinurile, ceea ce iarăși nu mi se pare normal”.

Dincolo de faptul că unii părinți refuză vaccinarea micuților, fără să-și fundamenteze alegerea, medicului pediatru i-a fost dat s-audă unele dintre cele mai ciudate explicații din care să se-nțeleagă alegerea făcută: ,,Am primit câteva explicații absolut senzaționale, ca de exemplu: că vor fi urmăriți prin satelit! Că li se vor injecta nu știu ce injecții. Am o pacientă care nu i-a făcut CNP copilului, adică nu l-a-nregistrat. Copilul nu are CNP din cauză că va fi urmărit. Deci, au niște teorii absolut senzaționale. Eu le explic care sunt riscurile și avantajele, de ce trebuie făcut aia, de ce nu trebuie făcută cealaltă. Acum, e alegerea lor!”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/