Grapini i-a derutat pe oamenii de afaceri!

explo 1000x200

Deși Sala Lira a fost plină de oameni de afaceri din Reșița, niciunul dintre aceștia nu i-a cântat în strună ministrului. Aceștia și-au expus nemulțumirile, dar când au înțeles că, de fapt, Maria Grapini este candidat la europarlamentare au constatat inutilitatea demersului lor.

Discursul Mariei Grapini a fost pozitiv, mai ales pe tema turismului și mai ales atunci când a venit vorba despre Muntele Semenic. Oamenii de afaceri însă nu s-au lăsat ademeniți de cuvintele frumoase pe care ministrul le-a rostit.

,,Mă pregăteam să vă dau niște documente, dar înțeleg că plecați la Parlamentul Europei și realizez că demersul meu este inutil. Am pregătit un proiect care se numește Reactivarea zonei alpine Semenic. Am mai discutat cu dumneavoastră și când ne-am întâlnit în avion, ați fost amabilă, mi-ați înmânat cartea de vizită, dar nu v-am căutat pentru că mi-am pierdut încrederea în clasa politică. Cu toate acestea, pot să vă spun că sunt un optimist incurabil și că, dacă nu ne ajută politicul, ne ajutăm singuri”, a declarat Ioan Popa, unul dintre cei mai bogați cărășeni, care a participat astăzi la întâlnirea ministrului cu mediul de afaceri.

nelu popa la maria grapini

În ciuda faptului că Maria Grapini este hotărâtă să plece la Bruxelles, acționarul Monte Banato i-a înmânat, totuși, documentele care vizează dezvoltarea zonei montane Semenic.

Ce a spus ministrul
Deși vizitele ministrului de până acum în orașele cărășene nu le-au schimbat prea mult soarta, Maria Grapini susține că și în cazul în care va părăsi postul din Guvernul Ponta va sprijini turismul din județ, al cărui potențial turistic îl recunoaște din plin.

,,Caraşul, din punctul meu de vedere, este un judeţ cu foarte mare potenţial turistic şi e păcat că în 24 de ani nu s-a investit aici. Sigur, s-a bazat şi pe industrie. Acea industrie grea a dispărut şi asul din mâneca judeţului Caraş era turismul. Voi putea şi din Parlamentul European să ajut la acest proiect (n.r. Reactivarea zonei alpine Semenic). Problema este să fie depus proiectul integrat. Ca să fii finanţat trebuie să vii cu proiectul bine fundamentat. Eu îl voi susţine!”, a spus ministrul Grapini, astăzi, la Reșița.

Referior la ruinele lui Gruia Stoica de pe Muntele Semenic, ministrul a spus că există o inițiativă legislativă prin care imobilele cu destinație de hotel care sunt lăsate în paragină să fie preluate de stat dacă proprietarul le lasă de izbeliște. Problema este că astfel de inițiative au mai existat, însă niciodată nu s-au concretizat și niciodată nu au ajuns la rang de lege.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157641699888333″]

UPDATE ora 12:13

Ministrul Turismului a ajuns la Reşiţa şi în aceste momente poartă discuţii cu oamenii de afaceri din oraş care au răspuns invitaţiei lansate de conservatori. Printre cei care se află în sală se numără Ioan Popa, acţionar la Monte Banato, Aurel Văduva, cel care deţine Plastomet, sau Gheorghe Filipescu, care este proprietarul unei firme de construcţii, dar şi alţii. Întâlnirea se apropie de final, după care ministrul va susţine o conferinţă de presă.

grapiniiiiire  grapiniiii

UPDATE ora 07.14

Deși la finele lunii mai a fost stabilită data alegerilor pentru Parlamentul Europei, iar campania electorală se apropie cu pași repezi, președintele PC, Ioan Țundrea, explică faptul că deplasarea în teritoriu a oficialului de la centru nu are nicio legătură cu scrutinul electoral. ,,Domnia sa este candidat la alegerile europarlamentare, însă vizita sa nu poate fi interpretabilă, întrucât vine în calitate de ministru și de vicepreședinte al Partidului Conservator”, a spus liderul PC pentru www.expressdebanat.ro.

În programul său de lucru intră întâlniri cu oamenii de afaceri, simpatizanții PC sau cetățenii Reșiței care doresc să îi adreseze întrebări. De asemenea, Maria Grapini are în plan o întâlnire cu prefectul județului Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, dar și cu primarul municipiului Reșița, Mihai Stepanescu. Grapini este însoțită în deplasarea sa de secretarul de stat în cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, Toma Câmpianu.

Întâlnirea cu electoratul are loc la Sala Lira, începând cu ora 11.00, și durează aproximativ 90 de minute. De la 12,30, ministrul susține o conferință de presă.

Rămâi cu Express de Banat, revenim cu amănunte!

banner 970 x 250