Președintele Hurduzeu sare în apărarea lui Torma. Primarul din Moldova Nouă, felicitat pentru „o decizie rațională”

Administrația din Moldova Nouă a luat ieri o decizie importantă în ceea ce privește traversarea graniței cu bacul. Proiectul transfrontalier a dat mari bătăi de cap tânărului primar Torma, însă hotărârea luată ieri i-a adus aprecierea președintelui Consiliului Județean.

Consilierii locali din Moldova Nouă au fost convocați în ședință pentru a vota viitorul proiectului transfrontalier de trecere a graniței cu bacul. Aleșii au fost nevoiți să decidă dacă orașul va accesa un credit de 3,5 milioane de lei pentru a putea finaliza proiectul și pentru a evita astfel un colaps financiar, având în vedere că, dacă administrația locală nu își îndeplinește atribuțiile din proiect, ar trebui să scoată din buzunar aproape 2,4 milioane de euro și, în plus, s-ar alege cu interdicția de a mai accesa fonduri europene în următorii 7 ani. Unii au sărit la gâtul lui Torma, criticându-l pentru decizia de a îndatora orașul din Clisură. În apărarea lui vine însuși președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, instituție parteneră în proiect.

„Ziua de ieri, 8 noiembrie, a fost una dificilă pentru primarul Adrian Torma, dar țin să îi mulțumesc pentru deschiderea arătată în deblocarea situației pentru finalizarea proiectului transfrontalier «Punct de trecere a Dunării cu bacul între Moldova Nouă și Golubac». Este vorba de un proiect de 2,3 milioane euro, demarat în 2013 și care trebuia finalizat până la sfârșitul acestui an, un proiect aflat într-un impas ce nu-mi poate fi imputat nici mie, dar nici primarului Adrian Torma. Primarul orașului Moldova Nouă a înțeles riscurile pe care le presupune nefinalizarea proiectului, mai exact returnarea fondurilor europene folosite de către Consiliul Județean pentru achiziția feribotului Baziaș 4 și a acelora folosite deja de partenerii sârbi”, susține Silviu Hurduzeu.

Chiar dacă înțelege că îndatorarea orașului nu a fost o decizie ușoară, președintele Consiliului Județean îi asigură pe locuitorii din Clisura Dunării de toată susținerea. „Mulțumesc, încă o dată, pentru o decizie rațională, deloc ușoară, pentru că un credit contractat de 3,5 milioane lei nu este ușor de returnat, dar asigur locuitorii din Moldova Nouă de tot sprijinul instituției pe care o conduc pentru a finaliza acest proiect moștenit cu probleme”.

CITEȘTE ȘI:

Moldova Nouă scapă de faliment! S-a găsit soluția pentru cel mai mare proiect al orașului!