Profesorii din PSD au absentat de la cele mai importante lecții

Aleșii locali ai orașului Moldova Nouă, întruniți în ședință extraordinară, au aprobat marți două proiecte de hotărâre ce vizează reabilitarea sistemului de încălzire la două unități de învățământ din orașul de pe Clisura Dunării.

Grădinița Nr. 1 și Școala Generală Nr. 3 vor beneficia de reabilitarea sistemului de încălzire termică prin programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, program lansat în această toamnă de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Conform normelor de aplicare, orașul de de la malul Dunării poate accesa suma de 1 milion de lei pentru sistemele de încălzire, administrația publică din Moldova Nouă având obligația să contribuie cu 10% din valoarea proiectelor.

Consilierii locali au aprobat cele două proiecte de hotărâre, urmând ca, până în data 14 noiembrie, termenul limită pentru depunerea proiectelor în vederea accesării fondurilor disponibile puse la dispoziția autorităților publice locale de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, proiectele să fie depuse. Așadar, unitățile de învățământ vor beneficia de centrale electrice fotovoltaice.

Inițiatorul proiectelor de hotărâre, primarul Adrian Torma, a explicat aleșilor locali necesitatea reabilitării sistemului de încălzire de la școlile sus-amintite, întrucât, în acest moment, unitățile de învățământ se încălzesc cu material lemnos, iar centralele termice sunt foarte vechi. Edilul orașului de pe Clisura Dunării a mai ținut să condamne lipsa consilierilor PSD de la lucrările forului deliberativ, mai ales că 3 dintre aceștia sunt cadre didactice. „Sunt dezamăgit de lipsa consilierilor PSD de la această ședință și nu înțeleg, mai ales că 3 dintre ei sunt cadre didactice, unul fiind și directorul de la Grădinița nr. 1, lipsa de interes pentru elevii de la școala unde predau. Poate domniile lor aveau o opinie de spus aici în consiliu, fiind în miezul problemei și cunoscând problemele de la unitățile de învățământ cu pricina. Este o pată neagră pentru Consiliul Local Moldova Nouă ca exact cei care ar trebui să fie primii interesați să nu fie prezenți în sală”, a catalogat primarul Torma lipsa consilierilor PSD de la lucrările forului deliberativ al orașului de pe Clisura Dunării.