Președintele Hurduzeu a dezvăluit secretul relației primarului Torma cu deputata Luminița Jivan!

Dat afară din PNL pentru că ar fi dat pase la adversarii politici, în speță la social-democrați, liberalul Adrian Torma a riscat totul pentru a salva un proiect de care depinde în mare măsură viitorul orașului Moldova Nouă. Ori e legat printr-un bac de malul sârbesc al Dunării, ori intră în faliment!

Torma a dat impresia că poate fi sedus foarte ușor de cea care a devenit între timp șefă a filialei județene PSD Caraș-Severin. A făcut-o conștient, fiind interesat să rezolve măcar în parte problemele orașului de la Dunăre, care nu sunt deloc puține. Problema bacului este doar una dintre ele. Aici sunt la mijloc bani europeni și, dacă se ratează proiectul, toate sumele încasate vor trebui restituite. Asta echivalează cu intrarea Primăriei în colaps. E, practic, faliment total! Ca atare, miza e uriașă, iar apropierea lui Torma de Luminița Jivan pe deplin justificată. Asta în condițiile în care salvarea bacului și, implicit, a orașului, depind de Viorica Dăncilă, în al cărei cabinet șefa PSD Caraș-Severin intră la orice oră. Consilierul județean PNL Ghiță Sporea, cel pe care Marcel Vela îl vede președinte PNL Moldova Nouă, i-a ridicat astăzi, fără să vrea, o minge la fileu celui de care liberalii se lipsesc în aceste zile. „Ce se mai aude cu bacul la Moldova Nouă?!”, a întrebat Sporea în plenul Consiliului Județean. Iar președintele Hurduzeu a spus tot, a dezvăluit de ce Torma a fost de nedezlipit de Luminița Jivan.

„E un proiect pe care Consiliul Județean l-a preluat. Nu eu am votat aprobarea acestui proiect. Problemele care apar acum nu sunt din cauza mea și a conducerii actuale. Facem tot posibilul ca acest proiect să meargă, cu toate problemele care au apărut. Așteptăm o Hotărâre de Guvern. Înțeleg că e o problemă cu personalul care deservește punctul de trecere a frontierei. Consiliul Județean a răspuns solicitărilor tuturor ministerelor, așteptăm acum Hotărârea de Guvern”, a explicat Silviu Hurduzeu. Cu alte cuvinte, totul depinde de Viorica Dăncilă. Deci, de Luminița Jivan!

Dar asta nu e singura problemă. Până ca bacul să lege Moldova Nouă de Golubac va mai trece multă apă pe Dunăre. „Unul din cele două pontoane a fost predat partenerului sârb, a fost instalat pe malul sârbesc al Dunării, dar din cauza legislației din Serbia, e nevoie de găsirea unei soluții pentru că statul sârb impune anumite taxe. Încercăm să găsim o formulă prin care acest ponton să fie cedat partenerilor noștri astfel încât ei să nu aibă aceste cheltuieli. Contractul de finanțare prevede expres însă că pontonul nu poate fi cedat. Această problemă a apărut acum o lună. Taxa impusă de statul sârb partenerilor noștri de la Golubac e destul de mare, iar noi nu putem ceda pontonul din cauza unei prevederi expres din contractul de finanțare”, a mai precizat președintele Consiliului Județean.

Deocamdată e cum nu se poate mai prost. Torma a fost dat afară din PNL, Dăncilă are altele pe cap, remaniază iar Guvernul și toate lămuririle date de Consiliul Județean ministerelor vor trebui reluate. Situația e încurcată rău și peste Dunăre, iar Uniunea Europeană nu se joacă deloc când e vorba de proiectele finanțate din bani europeni!