Președintele Dunca a aflat prețul cuprului de la Moldova Nouă: „Ceva mai mult decât praful de pe tobă!”

Cititor fidel al cotidianului online Express de Banat, Romeo Dunca a fost siderat din cauza comentariilor făcute de președintele PSD, Marcel Ciolacu, pe tema preluării Moldomin Moldova Nouă de către o companie turcească.

Șeful Consiliului Județean Caraș-Severin subliniază că social-democrații nici n-ar trebui să îndrăznească să deschidă gura atât timp cât pe timpul guvernării lor s-ar fi prejudiciat bugetul de stat cu sume amețitoare, dar în același timp constată cu dezamăgire că Moldova Nouă și județul nu se aleg cu mare lucru de pe urma exploatării zăcămintelor de cupru.

„A vinde materie primă sau minereu neprelucrat reprezintă cea mai jalnică variantă de a-ți valorifica resursele naționale. Din păcate, Moldominul cu zăcământul de cupru și de alte metale neferoase nu a putut fi exploatat eficient de la Revoluție încoace. În ultimii ani exploatarea lăsată în paragină s-a degradat în așa fel încât retehnologizarea ei presupunea un cost substanțial. Pentru nimeni de la conducere nu a fost o prioritate funcționarea acestui obiectiv. Din păcate, nici în ultimii ani, atunci când prețul cuprului a început să crească, această întreprindere nu și-a găsit salvarea. Tupeul PSD prin dl Ciolacu de a pune întrebări altora de ce nu s-a făcut nimic este maxim atât timp cât ultimii ani au fost sub guvernarea exact a acestui partid. Cu atât mai mult cu cât milioanele de euro returnate Europei pentru lucrări făcute de Teldrum în Teleorman, de exemplu, unde 1 km are sub 1.000 de m, erau suficiente și pentru răscumpărarea exploatării, și pentru retehnologizarea ei. În acest mod, prin grija acestui partid care a avut și momentul, și puterea să o facă, cei 10.000 euro/tonă de cupru puteau liniștit să intre în vistieria țării.”, a replicat președintele CJ după comentariile făcute de liderul social-democrat.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Romeo Dunca vorbește și despre beneficiile redeschiderii întreprinderii miniere de la Moldova Nouă, beneficii de care se va bucura în principal compania turcească. „Cele câteva sute de locuri de muncă care vor apărea în zonă sunt o mică bulă de oxigen pentru locuitorii din Moldova Nouă și împrejurimi. La fel și veniturile crescute la bugetul local. Din păcate, cu atâta am rămas. Ceva mai mult decât praful de pe tobă…”, a concluzionat șeful județului.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/